Jurnalul.ro Timp liber Casa Dezinfectant mâini - un instrument indispensabil

Dezinfectant mâini - un instrument indispensabil

În viața modernă, nu te poți descurca fără un antiseptic, care este folosit nu numai în mediul de îngrijire medicală, ci aparține și unei game de produse de igienă personală importante.

Pe parcursul zilei, adulții și copiii intră în contact cu diverse obiecte - purtători potențiali ai tuturor tipurilor de bacterii și infecții. Microorganismele patogene pot fi transmise atât prin strângere de mână, cât și prin bani și în numeroase alte moduri. Un dezinfectant mâini este un instrument dovedit pentru dezinfectare, deoarece ajută la combaterea eficientă a bacteriilor. Produsele dezvoltate special pentru dezinfectarea mâinilor au ca scop distrugerea microorganismelor potențial periculoase și care provoacă multe tipuri de boli. Prin aplicarea unui tratament adecvat mâinilor, reduci riscul de infecție și prin urmare, un astfel de dezinfectant este indispensabil pentru toată lumea la orice vârstă.

 

Ce este inclus într-un dezinfectant și cum funcționează

Dezinfectantele de mâini de înaltă calitate conțin ingrediente active care pot distruge rapid și eficient o varietate de microbi împreună cu bacteriile. Cele mai eficiente formule sunt dezvoltate pe baza de izopropil sau alcool etilic (la o concentrație de cel puțin 70% ). Astfel de agenți au proprietăți antivirale, bactericide și dezinfectante. În primul rând, antisepticele alcoolice duc la distrugerea membranei proteice a microorganismelor, fără de care reproducerea și întreținerea activității lor vitale este imposibilă. De regulă, compozițiile lor sunt completate cu ingrediente hidratante, cel mai adesea glicerină - pentru a înmuia pielea și a elimina efectele negative ale alcoolilor asupra pielii. 

Există, de asemenea, antiseptice fără alcool în compoziție, cel mai des utilizate în locul clorhexidinei. Astfel de produse pot fi inodore sau, invers, parfumate plăcut, sunt mult mai favorabile pentru pielea mâinilor, dar au doar proprietăți antibacteriene și nu sunt capabile să reziste la virusuri. Așadar, atunci când alegi un dezinfectant mâini potrivit, concentrează-te asupra proprietăților sale și asupra nivelului de protecție de care ai nevoie. În plus, în compozițiile agenților antiseptici, poți găsi diferiți aditivi aromatici, precum și ingrediente de îngrijire naturală. De exemplu, antisepticele din arborele de ceai, uleiuri esențiale și vitamine sunt populare.

 

Dezinfectant mâini - Sortiment

Sortimentul magazinului online sterge.ro include diferite antiseptice care nu numai că pot dezinfecta, dar au și un efect suplimentar. În funcție de compoziție, fiecare produs are propriile sale caracteristici, de exemplu, protejează mâinile până la 6 ore împotriva microorganismelor patogene. De asemenea, hidratează și înmoaie pielea mâinilor prevenind uscarea excesivă a pielii și ajutând-o să se mențină moale și elastică. Dezinfectantul pentru mâini stimulează reînnoirea celulară, activând procesul de regenerare al țesuturilor și contribuie la vindecarea precoce a rănilor. Menține nivelul de pH și asigură o îngrijire corespunzătoare pentru echilibrul acido-bazic al pielii, a cărui încălcare favorizează pătrunderea bacteriilor patogene în straturile profunde.

 

Cum să alegi dezinfectantul mâini potrivit

Companiile moderne se străduiesc să satisfacă toate nevoile clienților. Varietatea mare de dezinfectante mâini, îți permit să alegi cea mai bună opțiune care să răspundă nevoilor tale individuale. În conformitate cu forma de eliberare, care determină metoda de aplicare, antisepticele sunt împărțite în mai multe tipuri. Cele mai frecvente sunt: lichid, gel, spumă, săpun, șervețele umede.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri