Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dieta drastică urmată de Joaquin Phoenix pentru rolul din pelicula Joker

Dieta drastică urmată de Joaquin Phoenix pentru rolul din pelicula Joker

de Redacția Jurnalul    |   

Actorul american Joaquin Phoenix a ținut o dietă drastică pentru a juca în Joker, rol ce i-a adus prestigioasa statuetă Oscar în 2019. El a slăbit circa 25 de kilograme în doar trei luni.

Acesta va reveni și cu continuarea peliculei Joker: Folie à Deux, în care interpretează rolul lui Arthur Fleck, cunoscut drept Joker, alături de Lady Gaga, care o va interpreta pe Harleen Frances Quinzel, respectiv Harley Quinn, scrie dcnews.ro.

Artistul a spus atunci că a slăbit atât de mult încât a devenit neputincios și îi era greu să facă cele mai simple gesturi. Joaquin Phoenix a afirmat de mai multe ori că scăderea rapidă în greutate i-ar fi provocat o tulburare, făcându-l obsedat de mâncare şi greutate şi determinându-l să evite evenimentele şi relaţiile sociale. Se simţea atât de obosit, încât aproape că nu putea să urce scările, potrivit revistei Insider.

"Când pierzi acea greutate într-un timp atât de scurt, începi să înnebuneşti puţin. Dieta a avut repercusiuni importante asupra psihicului meu, de altfel foarte utile pentru interpretarea mea", a spus actorul care a fost supravegheat de un nutriționist.

Phoenix a mâncat doar sparanghel, fasole verde gătită la abur, salată verde și mere. Această dietă este extrem de nocivă.

El a povestit că s-a confruntat cu "sentimente de nemulţumire, foame, un anumit tip de vulnerabilitate şi slăbiciune. Odată ce ai atins greutatea ţintă, totul s-a schimbat: este greu să te trezeşti în fiecare zi şi să fii obsedat de câteva grame în plus. Rişti să dezvolţi o tulburare. E o nebunie". Însă protagonistul din Joker a spus că a căpătat o agilitate extraordinară a corpului care l-au ajutat în interpretarea personajului. 

Actorul este vegetarian și activist pentru mediu și drepturile animalelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Subiecte în articol: Joaquin Phoenix dieta joker
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri