Jurnalul.ro Ştiri Justitie DIICOT cere convocarea Adunării generale a procurorilor pentru a discuta proiectul de modificare a legilor justiţiei

DIICOT cere convocarea Adunării generale a procurorilor pentru a discuta proiectul de modificare a legilor justiţiei

DIICOT cere convocarea Adunării generale a procurorilor pentru a discuta modificările legislative anunţate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţinând că este necesară o dezbatere reală, în condiţiile în care punctele de vedere ale magistraţilor nu se regăsesc în noul proiect legislativ. 

DIICOT a dat publicităţii un punct de vedere cu privire la propunerile anunţate miercuri de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după consultarea, de către conducerea Direcţiei, a întregului colectiv de procurori. 

"Procurorii DIICOT au analizat cu atenţie modificările anunţate de ministrul Justiţiei în cursul acestei zile, ţinând cont de faptul că, de mai multe ori în cursul ultimilor trei ani, s-au solicitat magistraţilor, judecători sau procurori, puncte de vedere referitoare la modul în care trebuie concepute legile de organizare şi funcţionare a justiţiei; aceste puncte de vedere, votate în adunările generale ale magistraţilor, nu se regăsesc în noul proiect, aşa cum a fost prezentat", se arată într-un comunicat al DIICOT, transmis AGERPRES. 

Procurorii susţin că proiectul anunţat de ministrul Justiţiei nu s-a aflat în dezbatere publică şi nici nu au avut loc consultări pe această temă. 

"Deocamdată, în discuţii s-a remarcat că respectivul proiect nu s-a aflat în dezbatere publică, nu a fost publicat pe site-ul MJ şi, din păcate, nu reprezintă rezultatul consultărilor anterioare. Referitor la acest aspect, procurorii structurii de crimă organizată doresc existenţa unei dezbateri reale şi a unui dialog permanent între instituţiile menţionate mai sus astfel încât produsul legislativ rezultat să satisfacă exigenţele strategiei naţionale de dezvoltare a sistemului judiciar asumată de statul român", subliniază DIICOT. 

DIICOT consideră că este necesară convocarea Adunării generale a procurorilor pentru a adopta o poziţie unitară în legătură cu aceste modificări legislative. 

"Fără a intra în fondul proiectelor de modificare a legilor justiţiei, în lipsa unui proiect de modificare a legilor justiţiei şi a unei note de fundamentare scrise, procurorii DIICOT vor putea prezenta un punct de vedere unitar şi integrat după comunicarea acestora. În acest sens, procurorii din structura centrală şi teritorială a DIICOT consideră necesară convocarea Adunării generale a procurorilor, care să adopte o rezoluţie unitară", se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri