Jurnalul.ro Ştiri Locale Cultură de canabis, descoperită într-o localitate din Neamț

Cultură de canabis, descoperită într-o localitate din Neamț

de Redacția Jurnalul    |   

Procurorii DIICOT au descoperit într-o localitate din Neamț o cultură de canabis, înființată de trei bărbați, doi de 19 ani și unul de 41 de ani. Cei doi tineri au fost prinși în flagrant, în Roman, când aveau ascunse sub roata de rezervă a mașinii peste 400 grame de canabis.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus, sâmbătă și duminică, reținerea a trei bărbați, doi în vârstă de 19 ani, iar cel de al treilea de 41 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate a rezultat că începând cu luna martie 2024, doi dintre inculpați au achiziționat în mod repetat diverse cantități de semințe de canabis, iar în intervalul iulie-octombrie 2024, împreună cu cel de al treilea au înfiinţat și îngrijit o cultură de canabis, în scopul comercializării. Plantele au fost cultivate în curtea unui imobilul situat în comuna Sagna, deținut de inculpatul de 41 de ani. Cu ocazia percheziției domiciliare, organele de urmărire penală au descoperit și ridicat 8 plante de canabis în greutate de aproximativ 34 de kilograme, 100 de grame de canabis, un grinder, precum și alte mijloace de probă”, potrivit comunicatului DIICOT.

Cei doi tineri au fost prinși în flagrant, în municipiul Roman, județul Neamț în timp ce dețineau, în scopul vânzării o cantitate de peste 400 grame canabis (provenită din aceeași cultură), ascunsă sub roata de rezervă a autoturismului cu care se deplasau.

Duminică, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea la domiciliu a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Cu privire la măsura preventivă vizându-l pe inculpatul în vârstă de 41 de ani, procurorii DIICOT au formulat contestație. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Neamț - Poliția Municipiului Roman și al jandarmilor din IJJ Neamț. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: icot cultura canabis
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri