Jurnalul.ro Sport Dinamo Bucureşti și CSM Constanța, debut cu victorii în EHF European League

Dinamo Bucureşti și CSM Constanța, debut cu victorii în EHF European League

de Redacția Jurnalul    |   

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a câștigat marţi seara, pe teren propriu, primul meci din grupele EHF European League. Tot marți, CSM Constanța a debutat în competiție cu o victorie în deplasare.

Dinamo București s-a impus cu un scor neverosimil, 52-24 (27-7), în fața campioanei din Bosnia Herţegovina, HRK Izvidac, în primul meci din grupa G.

Românii au condus în permanență și în prima repriză au primit doar 7 goluri, într-un meci în care s-a marcat câte un gol în medie la fiecare 47 de secunde.

Akimenko a fost golgheterul echipei și al meciului, cu 11 reușite pentru Dinamo următorii pe lista marcatorilor fiind Pascual și Kuduz, ambii cu câte 6 goluri.

În al doilea meci al grupei, Fuchse Berlin, campioana la zi, a învins pe Chambery Savoie cu 24-22 (13-10).

Etapa următoare, în 24 octombrie, Dinamo joacă în deplasare cu Chambery Savoie.

În grupa H, CSM Constanţa a debutat în competiție cu o victorie obținută în Ungaria, cu Tatabanya KC. Delfinii au câștigat cu 29-24 (16-9) și vor întâlni etapa viitoare (24 octombrie) pe teren propriu, pe portughezii de la Sporting CP.

Se califică mai departe din cele 8 grupe preliminare echipele care ocupă primele două locuri. Acestea vor forma apoi patru grupe principale, de cîte 4 echipe fiecare.

Primele două clasate din cele opt grupe preliminare se vor califica în cele principale, adică patru grupe de câte patru echipe.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: dinamo bucureşti handbal
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri