Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA: Şefa Secţiei de Cardiologie(Spitalul Constanţa), sub control judiciar, în legătură cu internarea lui Nicuşor Constantinescu

DNA: Şefa Secţiei de Cardiologie(Spitalul Constanţa), sub control judiciar, în legătură cu internarea lui Nicuşor Constantinescu

Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Raluca-Irinel Parepa, şefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi faţă de Marius Ţoringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, pentru favorizarea făptuitorului, în legătură cu internarea lui Nicuşor Constantinescu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, în 8 iunie, Parepa şi Ţoringhibel au dispus internarea lui Nicuşor Constantinescu la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde.

"Nicuşor Constantinescu a fost internat în unitatea medicală respectivă, deşi era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Concret, din probatoriul administrat a reieşit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesită internarea în unitatea medicală mai sus menţionată", susţin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi medici trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la DNA sau la IPJ Constanţa - SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte conform programului de supraveghere; să nu depăşească limitele teritoriale ale României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu se apropie de Nicuşor Constantinescu, de membrii familiei acestuia şi de interpuşii lui şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect pe nicio cale.

"Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", subliniază DNA.

Procesul în care este judecat Nicuşor Constantinescu a fost suspendat miercuri, la cererea medicilor, pentru a-i acorda asistenţă medicală de urgenţă la spital, după ce inculpatul a acuzat probleme medicale.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa nu au reuşit nici miercuri să dezbată probele pe marginea apelului formulat atât de procuror, cât şi de Nicuşor Constantinescu, la sentinţa de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare la care a fost condamnat fostul preşedinte al CJ de Tribunalul Constanţa în dosarul de subfinanţare a Centrului Militar Zonal. Medicul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă care îl asista pe inculpatul adus din arest în sala de judecată a cerut transportarea de urgenţă a acestuia la spital, pentru stabilizare, după ce a constatat că i-a crescut tensiunea arterială.

Judecătorii au acceptat transportarea la spital a inculpatului, mai ales că procurorul de caz, Andrei Bodean, a declarat că nu se opune. Procurorul DNA Andrei Bodean a cerut însă ca dezbaterile pe caz să continue chiar în lipsa lui Constantinescu.

Magistraţii au dispus acordarea unui nou termen de judecată pentru data de 22 iunie şi a solicitat depunerea de concluzii scrise de către noul apărător angajat de Nicuşor Constantinescu, Nicolae Mihălică. La intrarea în Palatul de Justiţie din Constanţa, Constantinescu anunţase presa că şi-a concediat avocatul, după ce instanţa i-a refuzat toate cererile formulate în acest dosar. AGERPRES

Subiecte în articol: nicusor constantinescu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri