Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal in rem în legătură cu achiziționarea Spitalului Mobil de la Lețcani. Dosarul se află în faza incipientă

Dosar penal in rem în legătură cu achiziționarea Spitalului Mobil de la Lețcani. Dosarul se află în faza incipientă

Dosar penal in rem privind achiziționarea Spitalului Mobil de la Lețcani a fost deschis în urma unei sesizări din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Iași, a anunțat, marți, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Dragoș Bordianu.

„Este un dosar penal. Este în faza incipientă. Suntem la stadiul în care solicităm înscrisuri pentru a putea determina aspecte ce ţin de competenţă, de încadrare. Este o urmărire penală începută in rem cu privire la o faptă sesizată din oficiu, a fost o sesizare din oficiu în baza articolelor apărute în presă. Este o sesizare din oficiu făcută de organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Iaşi. Dosarul are ca obiect modalitatea de achiziţionare a spitalului modular. Având în vedere că e în fază incipientă în momentul ăsta doar s-au solicitat înscrisuri care ar putea conduce la stabilirea unei situaţii de fapt", a declarat presei prim-procurorul Dragoş Bordianu.

Spitalul mobil de la Lețcani a fost achiziționat în perioada stării de urgență de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, cu fonduri alocate de consiliile județene din Iași și Neamț. Consiliul Județean Iași a alocat suma de 10 milioane de euro, în timp ce Consiliu Județean Neamț a alocat 3,2 milioane de euro.

Spitalul mobil a fost achiziționat de la o firmă din Turcia, pe 21 aprilie, însă acesta a ajuns la Iași cu întârziere, pe 7 septembrie.

Pe 8 noiembrie, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe declara că DSP a constatat opt deficienţe la Spitalul Mobil de la Leţcani.

Unitatea medicală are triaj, unitate de primire a urgenţelor şi terapie intensivă, policlinică şi zonă administrativă, depozit şi zonă de suport tehnic, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale şi bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienţii cu forme uşoare sau medii, saloane pentru terapie intensivă, sală de operaţie, zonă postoperatorie, spaţii pentru personalul medical, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, rezervor de apă, generator de curent, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, staţie pentru oxigen, zonă de cazare pentru personalul medical.

În total sunt 256 de paturi, din care 103 la terapie intensivă şi trei pentru blocul operator. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri