Moartea lui Dan Condrea, care pendulează între accident de circulație și sinucidere, rămâne înconjurată de mister. Anchetele jurnalistice, bazate pe intuiție, bun-simț și libere de obligații instituționale, înclină majoritar spre varianta sinuciderii. Condrea se afla în centrul unui scandal uriaș, neclar ca finalitate, condus de o mână sigură spre incriminarea firmei Hexi Pharma drept singura responsabilă de persistența infecțiilor nosocomiale din spitale. Condrea devenise simbolul răului, el era organizatorul unui genocid; zeci de mii de morți cu zile erau deja trecuți pe răbojul dezinfectanților diluați, neexpertizați totuși de un laborator autorizat. Oficiali încearcă prin canale media controlate să elimine teza sinuciderii sau, Doamne ferește!, a unei mâini criminale. Accidentul de circulație este cel mai comod și, totodată, cel mai legal mod de a închide amestecul unor instituții sau persoane interesate în eliminarea lui Dan Condea.
Fară Condrea, devenit doar un șofer neatent, care circulă ca un titirez pe o porțiune de câțiva kilometri, dând roată de 13 ori prin fața copacului fatal, cu o zi înainte de reținerea anunțată chiar de procurorul general, scoaterea Hexi Pharma din piață devine o formalitate. La fel și dosarul diluării, fără complicații pentru procurori. Dan Condrea îngroașă vitrina de cazuri rezolvate prin moarte în timpul anchetei a personajelor care cunoșteau adevărul îngropat odată cu ele.
Acum doi ani, în 3 iunie, Ilie Vonica, patronul de la Polisano, și el tot medic, s-a aruncat de pe casă. Avea o afacere prosperă vânată de alții, fabrica de medicamente pentru tratarea cancerului urma să fie inaugurată la Sibiu. Procurorii tocmai îi arestaseră soția într-o anchetă cu rețete de citostatice care se târâie de atunci.
Moartea avocatului Dumitru Claudiu, martor în ancheta DNA, care dovedea că Dan Adamescu șpăguise judecătorii, s-a produs violent, prin aruncare în fața metroului. Era 21 mai 2014.
Arhitectul Mihai Prădatu s-a spânzurat în 29 iulie 2015, la Rm. Vâlcea, moartea lui îngropând firele care duceau spre afacerea domeniului schiabil Voineasa, administrată sub ministeriatul Elenei Udrea.