Jurnalul.ro Ştiri Observator Două treimi din mesajele Ro-Alert emise în acest an au vizat prezența urșilor

Două treimi din mesajele Ro-Alert emise în acest an au vizat prezența urșilor

de Redacția Jurnalul    |   

Două treimi din mesajele Ro-Alert emise în acest an au vizat prezența urșilor în apropierea comunităților, se arată într-o statistică prezentată marți de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

IGSU arată că, de la începutul acestui an până în prezent, au fost transmise 2.743 de mesaje prin Ro-Alert.

Dintre acestea, 1.880 au vizat prezența urșilor în apropierea comunităților, 47 au fost alerte de incendiu, 711 au avertizat asupra fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, 77 au semnalat dispariția copiilor, iar 28 au fost destinate altor tipuri de urgențe.

Reprezentanții IGUS susțin că, deși primirea mesajelor poate crea uneori disconfort, transmiterea acestora este esențială, având în vedere scopul principal al sistemului: salvarea de vieți și protejarea bunurilor.

„Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe dispozitivele mobile nu este recomandată, având în vedere impactul pe care situațiile de urgență îl pot avea asupra comunităților și riscurile semnificative pentru siguranța dumneavoastră”, arată IGSU.

Reprezentanții instituției dau asigurări că depun eforturi pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de prevenție și intervenție în situații de urgență, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă a fiecăruia.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: RO-ALERT urşi mesaje
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri