Jurnalul.ro Sport Echipa feminină de tenis de masă, calificată la JO

Echipa feminină de tenis de masă, calificată la JO

de ​​​​​​​Adi Munteanu    |   

​​​​​​​Echipa feminină de tenis de masă și-a îndeplinit principalul obiectiv la această ediție a Campionatelor Mondiale de la Busan, accederea în sferturile de finală, performanță care îi asigură prezența la Jocurile Olimpice de vară 2024, de la Paris.

Fetele noastre au avut o prezență excelentă la ediția din acest an a mondialelor de tenis de masă. Au defilat, practic, din grupe până sferturile de finală și au obținut biletele pentru JO de la Paris. Ieri au învins categoric, cu 3-0, puternica echipă a Egiptului după ce, în al doilea meci, Elizabeta Samara a întors excepțional scorul de la 2-0 pentru egipteanca Dina Meshref, câștigând categoric următoarele trei seturi. În primul meci, Bernadette Szocs a învins-o clar pe Hana Goda (locul 30 mondial) cu 3-1, iar în al treilea meci, tânăra Adina Diaconu a câștigat categoric cu 3-0 contra Yousrei Helmy. Până în sferturi, fetele noastre au dominat clar grupa din care au mai făcut parte Suedia, Singapore, Serbia și Canada. Pentru semifinale, România va întâlni puternica echipă a Japoniei, pe care nu a reușit să o învingă în ultimii 12 ani. 

Băieții au avut ghinion

Și echipa masculină a ajuns în optimile de finală, după victoria categorică împotriva Angliei, scor 3-0, însă programul i-a adus un adversar extrem de puternic, echipa Chinei, locul 1 în lume și campioană mondială în ultimii 10 ani. Edi Ionescu, Ovidiu Ionescu și Darius Movileanu n-au avut nicio șansă contra chinezilor și au pierdut clar, scor 0-3. Până în optimi, băieții au suferit o singură înfrângere, cu Portugalia, și au învins Egipt, Thailanda, Iran și Anglia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: tenis masa jo
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri