Jurnalul.ro Ştiri Educatie Echipa României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Echipa României a obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

de Redacția Jurnalul    |   

Echipa României a obţinut cinci medalii - trei de aur şi două de bronz - la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (IOAA) seniori, care se desfăşoară în perioada 17 - 27 august, în Brazilia, în oraşele Vassouras şi Barra do Piraf, Rio de Janeiro.

Potrivit Ministerului Educaţiei, medalii de aur au fost obţinute de doi elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti, Mendelsohn M. Mendel Emanuel, clasa a a XI-a, şi Ciocârlan F. Mihai Bogdan, clasa a X-a, şi Voicu C. Teofil, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", Cluj-Napoca.

Cele două medalii de bronz au fost obţinute de alţi doi elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti - Bichir R. Teodor, clasa a X-a, şi Stănoiu M. Ioana, clasa a XI-a.

Echipa a fost coordonată de profesorii Naghi Elisabeta Ana de la Ministerul Educaţiei şi Crăciun Petru de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Competiţia a constat în susţinerea a patru probe: teoretică, observaţii de noapte pe cer şi Sky map, planetariu şi analiza datelor.

La competiţie au participat 53 de ţări de pe toate continentele lumii.

Pregătirea şi selecţia loturilor s-au realizat la Suceava de către Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Societatea Ştiinţifică CYGNus, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava. 

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri