Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii la prima ieșire după câștigarea celui de-al doilea mandat

Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii la prima ieșire după câștigarea celui de-al doilea mandat

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost atacat cu roșii, miercuri, la prima ieșire publică după câștigarea celui de-al doilea mandat, în cartierul muncitoresc din Cergy, în Val-d'Oise. Macron a spus că nu va uita ce a promis în campanie.

Macron făcea o baie de mulțime când, din partea sa stângă cineva a aruncat cu roșii. Imediat forțele de ordine au făcut scut în jurul președintelui Franței și au aprins o umbrelă pentru ca Macron să nu fie imortalizat murdar, potrivit imaginilor postate de BFMTV pe pagina de Twitter.

Înainte de atacul cu roșii, Macron a spus că își va respecta promisiunile din campania electorală.

„Nu uit, angajamentele pe care mi le-am asumat. Nu au fost simple angajamente de campanie”, a declarat președintele Emmanuel Macron, potrivit Le Figaro.

Emmanuel Macron a fost miercuri în cartierul muncitoresc din Cergy, în Val-d'Oise.

Rezultatele finale ale alegerilor din Franța arată că Macron a obținut 18,8 milioane de voturi (58,54% ), iar Le Pen a obținut 13,3 milioane de voturi (41,46%). 28,01% dintre francezi nu au votat, aceasta fiind cea mai mare rată de absenteism din 1969 până în prezent. Macron a devenit, astfel, primul președinte francez în exercițiu din ultimii 20 de ani care este reales.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: emmanuel macron
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri