Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Sfatul antreprenorului Emmanuil Grinshpun despre cum să vă dezvoltați spiritul antreprenorial

(P) Sfatul antreprenorului Emmanuil Grinshpun despre cum să vă dezvoltați spiritul antreprenorial

Vreți să aveți succes în afaceri? Toată lumea are înlăuntrul său un spirit de afacerist. Antreprenorul Emmanuil Grinshpun vă oferă niște sfaturi pentru cultivarea acestui spirit!

Spiritul antreprenorial poate face diferența dintre succes și eșec pentru un om de afaceri aflat la început de drum. Antreprenorul și investitorul Emmanuil Grinshpun consideră că înțelegerea modalității și a motivelor pentru care să cultivăm această mentalitate sunt aspecte cruciale.

Grinshpun s-a ocupat de operațiuni pentru centre comerciale, imobiliare, firme de avocatură, companii de brokeraj și stații de mass-media pe parcursul carierei sale. Într-un interviu realizat cu cercetători, el susține că, ”Deși spiritul antreprenorial este indispensabil pentru un om de afaceri, acest lucru nu se poate învăța.” El afirmă că este mai degrabă o stare de spirit, felul în care vezi lumea.

Ce este spiritul antreprenorial?

Recenta pandemie globală i-a obligat pe mulți să se confrunte cu propria lor mortalitate. Potrivit lui Emmanuil Grinshpun, unii se întrebau dacă își pot îmbunătăți viața în ciuda incertitudinii și a pierderilor.

Însă cei care au un spirit antreprenorial știu bine că acest lucru nu doar că e posibil, ci și esențial. Antreprenorii au încredere în capacitatea lor de învățare, adaptare, dezvoltare și de a reuși indiferent de ce îi aruncă viața în cale. Încrederea asta de nezdruncinat îi motivează să își asume riscuri, să identifice oportunități și să creeze ceva nou și nemaipomenit de la zero. Spiritul antreprenorial este esențial pentru succesul tuturor oamenilor de afaceri. Cei care au acest spirit sunt convinși că își pot îmbunătăți situația și că își pot trăi viața după propriile reguli. Ei sunt dispuși să învețe, să se dezvolte, să se adapteze și să aibă succes.

Acest sistem de convingeri stimulează comportamentul antreprenorial și separă antreprenorii de cei care nu dețin această mentalitate. Cu o atitudine adecvată nimic nu este imposibil. Succesul în afaceri necesită un spirit antreprenorial, ceea ce înseamnă încredere în sine și în capacitatea de reuși.

Înseamnă și asumarea de riscuri, învățarea din greșeli și puterea de a nu renunța niciodată la visurile noastre. Totul este posibil cu starea corectă de spirit. Potrivit lui Emmanuil Grinshpun, spiritul antreprenorial este ”credința de a face lucrurile să se întâmple.” Așadar, trebuie să începeți să vă schimbați modul de gândire pentru a face o diferență.

Emmanuil Grinshpun explică cele 5 trăsături ale spiritului antreprenorial

În opinia publică, antreprenorii sunt, de obicei, percepuți ca fiind miliardari precum Mark Zuckerberg și Richard Branson. Indiferent de vârstă, educație sau experiența pe care o dețineți, fiecare dintre noi poate deveni un antreprenor.

Așadar, ce înseamnă mai exact spiritul antreprenorial și cum se dezvoltă acesta? Cel mai ușor mod de a înțelege este prin observarea caracteristicilor-cheie. Așa cum explică Emmanuil Grinshpun, ”câteodată trebuie văzut în acțiune ca să îl înțelegem.”

Caracteristicile spiritului antreprenorial sunt următoarele: 

Fermitate Antreprenorii știu să ia o decizie fermă. Ei nu se îndoiesc de ei înșiși și nu se așteaptă să ia altcineva decizii în locul lor. Antreprenorii înțeleg că indecizia este dușmanul lor și cu cât se hotărăsc mai repede, cu atât mai bine..

Încredere în sine Fiecare antreprenor de succes are încredere în propriile abilități și în capacitatea lor de a-și atinge obiectivele. Încrederea lor în sine îi ajută să își asume riscuri și să-și urmeze visurile. ”Mulți se dau bătuți fără ca măcar să încerce, deoarece le lipsește încrederea de sine de a o duce până la capăt.” precizează Emmanuil Grinshpun. Fără încredere în sine e imposibil să avem succes.

Simțul responsabilității Antreprenorii își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni. Ei sunt conștienți de faptul că ei singuri sunt responsabili de succesul sau eșecul lor.

Și sunt împăcați cu acest gând. Acest simț al responsabilității le permite antreprenorilor să învețe din greșeli și să meargă mai departe.

Reziliență Haideți să recunoaștem, antreprenoriatul nu este pentru cei slabi de inimă. Antreprenoriatul este o sarcină dificilă, și vor fi perioade în care vă va veni să lăsați totul baltă.

Însă antreprenorii sunt rezilienți. În ciuda circumstanțelor grele, ei dețin puterea de a persevera și de a-și atinge obiectivele.

Umilitate Antreprenorii sunt modești. Ei știu că nu sunt perfecți și că vor comite greșeli.

Însă ei înțeleg și faptul că aceste greșeli reprezintă baza creșterii și dezvoltării lor. Așa cum spune Emmanuil Grinshpun, ”Să nu vă fie teamă de a recunoaște când greșiți; acest lucru e o dovadă de tărie, și nu de slăbiciune.”

Sfaturile lui Emmanuil Grishpun despre cum să vă dezvoltați spiritul antreprenorial

Dezvoltarea spiritului antreprenorial este esențială pentru succesul oricărui om de afaceri. Totuși, nu este ceva ce se poate învăța peste noapte. Acest lucru necesită timp, efort și mult exercițiu. Dezvoltarea spiritului antreprenorial este posibilă atunci când depuneți efortul necesar. Iată niște sfaturi de la Emmanuil Grinshpun care vă pot ajuta să porniți la drum.

Stabiliți obiective clare

Prin definirea clară a obiectivelor, este mult mai ușor să fiți motivați și concentrați. Atunci când știti ce vreți să obțineți, deja ați parcurs primul pas.

Învățați încontinuu

Antreprenorii învață de-a lungul întregii vieți, ei nu se opresc niciodată din învățat și mereu caută să se dezvolte. Cu cât știți mai multe, cu atât veți fi mai de succes. ”Eu încă învăț în fiecare zi, și după atâția ani.”, susține Grinshpun.

Exersați capacitatea de a lua decizii

Așa cum am explicat mai sus, fermitatea este o trăsătură esențială a antreprenorilor. Cu cât se ia o decizie mai repede, cu atât mai bine. Exersați capacitatea de a lua decizii repede și cu încredere, astfel încât să devină a doua natură.

Redefiniți eșecul

Eșecul nu este un lucru rău, chiar este o parte esențială a procesului de învățare. Atunci când reușiți să redefiniți eșecul, puteți învăța din greșeli, să mergeți mai departe și să ieșiți mai puternic decât vreodată.

Învățați să spuneți ”nu”

Începerea unei afaceri poate fi copleșitoare, și puteți ajunge să simțiți nevoia de a face totul de unul singur. Însă daca nu știți să spuneți ”nu”, puteți ajunge să fiți copleșit și stresat. Refuzul nu înseamnă că sunteți nepoliticos, dimpotrivă, înseamnă că vă prioritizați timpul și energia în mod adecvat.

Înfruntați-vă fricile

Este firesc să vă fie teamă, însă asta vă poate împiedica să vă îndepliniți visurile. Atunci când vă înfruntați fricile direct, o să rămâneți surprinși de ceea ce puteți realiza.

Concentrați-vă pe punctele forte

Prioritizarea punctelor forte este esențială la momentul începerii unei afaceri. Ce vă diferențiază de ceilalți? Ce vă place să faceți? Odată ce vă cunoașteți punctele forte, puteți folosi acele aptitudini pentru a construi o afacere de succes.

Nu vă comparați cu alții

Este firesc să vă comparați cu alții pentru a obține rezultate similare. Cu toate acestea, acest lucru doar vă trage în jos și vă împiedică să mergeți mai departe. În loc să vă concentrați pe lipsuri, gândiți-vă la ce puteți face pentru a vă îmbunătăți situația.

Fiți curios

Curiozitatea este una dintre trăsăturile critice ale antreprenorului de succes. Ei mereu explorează idei noi și caută constant modalități de a-și îmbunătăți afacerea. Fiți curios și învățați mereu lucruri noi pentru a vă duce afacerea la următorul nivel.

E rândul dvs. de a dezvolta un spirit antreprenorial

”Nu lăsați să vi se spună că antreprenoriatul e o sarcină ușoară; e nevoie de multă muncă, dedicare și sacrificiu” avertizează Emmanuil Grinshpun. Însă răsplata merită efortul.

Atunci când aveți un spirit antreprenorial, puteți obține tot ceea ce vă doriți. Așadar, dacă sunteți pregătit să dezvoltați un spirit antreprenorial, urmați aceste sfaturi pentru a vă fi de folos la început de drum.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri