Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului "dacă este necesar"

Erdogan: Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului "dacă este necesar"

de Redacția Jurnalul    |   

Turcia este gata să construiască o bază militară navală în nordul Ciprului "dacă este necesar", a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit comentariilor difuzate duminică de agenţia oficială Anadolu, informează AFP.

"Dacă este necesar, putem construi o bază navală şi structuri în nord. Avem şi noi mare'', a afirmat preşedintele turc în avionul care îl aducea înapoi din Cipru, acuzând Grecia că doreşte să stabilească o astfel de bază pe insulă.

Erdogan a vizitat sâmbătă partea de nord a Ciprului, unde Ankara a înfiinţat în 1983 o Republică Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), recunoscută doar de Turcia, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la intervenţia forţelor armate turceşti pe insulă.

"Construim pe insulă clădirea Preşedinţiei (Republicii Turce a) Ciprului de Nord şi clădirea Parlamentului. Ei construiesc o bază militară, noi construim o bază politică'', a adăugat el.

AGERPRES

Subiecte în articol: erdogan Turcia baza militara navala
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri