Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Eșecul reformei pensiilor. Erori GRAVE la deciziile de recalculare: „Am zis că înnebunesc. E cu 2.000 de lei mai puţin"

Eșecul reformei pensiilor. Erori GRAVE la deciziile de recalculare: „Am zis că înnebunesc. E cu 2.000 de lei mai puţin"

de Redacția Jurnalul    |   

Mulți pensionari au primit deciziile de recalculare și sunt revoltați deoarece s-au produs erori majore. Aceștia trebuie să se deplaseze la Casele teritoriale de pensii pentru a cere explicații.

Autoritățile au suplimentat personalul care lucrează cu publicul, dar se formează cozi. De curând însă, şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu a explicat că peste 82% din pensii vor crește și niciun pensionar nu va avea pensie mai mică. 

Un pensionar din București a constatat că pe decizia de recalculare era trecut un cuantum cu peste 2.000 lei mai mic. Deși rămâne cu pensia în plată, scăderea sumei nu-i va permite să beneficieze de următoarele majorări.

„Aveam pensia 7.826. Cuantumul la 1 septembrie 2024 este 4.820 de lei. Scădere de 2000 şi ceva de lei. Am zis că înnebunesc. Am muncit 42 de ani", spune pensionarul, nemulțumit de decizia de recalculare primită. 

Ctiți și Recalcularea greșită a pensiei. Ministrul Muncii: "Asta este prima rugăminte şi invitație pentru toţi pensionarii din România"

Un alt pensionar din satul Cornetu, județul Ilfov precizează că i-a fost recalculată greșit pensia și a făcut cerere de revizuire.

„Mi-a luat din punctele de stabilitate.  9 ani de zile contributivitate am pierdut. Mi-a zis să aștept altă decizie de recalculare că s-a greșit", spune pensionarul, potrivit Antena3 CNN.

„Era 5.900 și mi-a dat decât 4.600", mai spune un bărbat. 

„În loc să-i dea, i-a luat! Din 1.280 i-a mai luat cred că 100 lei", mai spune o femeie. 

Citiți și Probleme la recalculare: Pensionarii nemulțumiți de decizii merg în instanță. Casele de Pensii se așteaptă la valuri de contestații 

„Mi-a dat 50 lei, 81 punctaj ...50 lei la 30 de ani de muncă", mai spune o femeie.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri