Partituri actoricești de excepție în “Lut”
“Nevoia de a mitiza absolutul unei relații o avem toți cei care considerăm iubirea un vector important în viața noastră. Iar clipele de maximă fericire, cu cât sunt mai scurte, cu atât le dilată pe cele nefericite.” Irina Movilă despre Lut
"Spectacolul lui Vlad Massaci de la Teatrul Naţional din Bucureşti se defineşte prin abordarea dezinvoltă şi precisă, prin dinamica vioaie a dezvăluirilor, prin omenia nesofisticată a prezentării eroilor. Regizorul citeşte piesa în cheia unui realism psihologic de factură cinematografică, folosind intimitatea spaţiului Sălii Atelier pentru comunicarea nemijlocită şi expresivitatea "spontană". Eroii se rostesc, îşi spun povestea, îşi explică atitudinea, intenţiile, motivaţiile, privind de aproape în ochii spectatorilor, acordându-şi jocul şi mimica în funcţie de acest contact nemijlocit. Suferinţa lor, decepţiile, impulsurile şi iritările au reglajul fin al vieţii cotidiene". Doina Modola
Vă așteptăm joi, 10 octombrie 2019, ora 20.00 la Sala Atelier a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București.
O reverență adusă vieții, Regele moare de Eugène Ionesco
11 și 27 octombrie 2019, Sala Mare, ora 19:30
”Mi-am spus că poți să înveți să mori, că poți să-i înveți pe alții să moară. Acesta îmi pare lucrul esențial pe care-l putem face, fiindcă suntem niște muribunzi care nu acceptăm să murim”. Astfel motivează dramaturgul Eugène Ionesco nașterea piesei Regele moare.
Textul lui Ionesco devine în viziunea regizorală a Andreei și a lui Andrei Grosu un spectacol ce transmite publicului pofta și iubirea de viață. Vă așteptăm la reprezentațiile din luna octombrie, pe 11 și 27, de la ora 19:30, la Sala Mare a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București. Distribuție: Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Șerban Pavlu, Florentina Țilea, Richard Bovnoczki.
Omul care a văzut moartea
Omul care a văzut moartea este comedia care s-a jucat deja de 170 de ori (!), iar marţi, pe 8 octombrie 2019, mai adaugă o reprezentaţie la activ, în timp ce publicul o aşteaptă cu aceeaşi bucurie de la o stagiune la alta.
Actualitatea subiectului (pentru că este vorba despre alegeri), virulenţa conflictului (asistăm la o luptă pe viaţă şi pe moarte între candidaţi!), inventivitatea Omului (care a văzut moartea şi se trezeşte brusc, şi cumva nedorit, la o viaţă plină de oportunităţi) şi mai presus de toate o formidabilă echipă de interpreţi fac din piesa lui Victor Eftimiu, adusă în scenă de Dan Tudor, un succes de cursă lungă. Marţi seară, de la ora 20.00, la Sala Pictura, îi veţi putea admira şi voi pe: Lari Giorgescu (în rolul Omului...), Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Răzvan Oprea, Tatiana Oprea – o distribuţie absolut cuceritoare!
Conferințele TNB
Noua stagiune a Conferințelor Teatrului Național va debuta în octombrie, lună dedicată unui parteneriat cu revista Dilema veche. Redactorul șef al revistei, Sever Voinescu, se va afla în dialog cu Valeriu Stoica, fost Ministru al Justiției (13 octombrie 2019, la Sala Atelier) și cu criticul de teatru George Banu (27 octombrie 2019, Sala Atelier). Ambele conferințe vor începe la ora 11.00!
Duminică, 13 octombrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, va avea loc conferința Sever Voinescu în dialog cu Valeriu Stoica. Afacerea dreptului și dreptul în afaceri.
“Într-o Românie de-a dreptul obsedată de pușcării, corupție și legi penale, ca să înțelegem mai bine ce ar fi dreptatea și care ar trebui să fie rolul dreptului în societate, este mai potrivit să privim spre un domeniu crucial pentru binele nostru comun, unde dreptul joacă de asemenea un rol esențial, dar care nu stârnește prea multe patimi: spre domeniul afacerilor. Avem noi toți învățăminte de tras din lumea afacerilor. Printre altele, putem înțelege, privind atent lumea afacerilor, ce este, de fapt, dreptatea?” Sever Voinescu