Jurnalul.ro Cultură Evenimentele lunii septembrie în Timișoara

Evenimentele lunii septembrie în Timișoara

de Magdalena Popa Buluc    |   

Pe măsură ce vara își ia rămas bun, Timișoara se pregătește pentru o toamnă plină de culoare și energie. Luna septembrie vine cu o mulțime de evenimente captivante, care păstrează strălucirea și vitalitatea verii. Fie că ești pasionat de artă contemporană, muzică sau tradiții, luna aceasta ai multe de descoperit.

Prezentele evenimente fac parte din Moștenirea Timișoara 2023, parte a Programului Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Expoziția Future Days a Facultății de Arhitectură și Urbanism, deschisă din 5 iulie până pe 31 octombrie, poate fi vizionată la ARChA, pe Bd. Mihai Viteazu, nr. 1b.

Între 1 și 15 septembrie, galeria Bastion 1 găzduiește FRONT - o expoziție de fotografie de război, ce prezintă o perspectivă puternică asupra realităților din zonele de conflict.

Pe 4 septembrie, de la ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică din Mehala, găzduiește un concert-lectură de orgă și trompetă, parte din Festivalul Orgile Cetății. Iar pe 8 septembrie, tot de la ora 19:00, ansamblul Flauto Dolce va susține un concert extraordinar la Biserica Adventistă Betania, în cadrul aceluiași festival.

One World Romania - Festival Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului va avea loc între 19 și 22 septembrie la Cinema Victoria, aducând în prim-plan povești importante despre drepturile omului din întreaga lume.

Cozzzmonautica - Desert Planets /// Stellar Silk Roads se va desfășura pe 20 și 21 septembrie la Indecis Artist Run, Bastion 3, str. Hector nr. 1, și oferă publicului o explorare fascinantă a universului artistic și cosmic.

Noaptea Campusului Deschis la Universitatea Politehnică Timișoara se va desfășura pe 28 septembrie, de la ora 18:00. Vizitatorii sunt invitați să exploreze spațiul campusului și activitățile propuse de aceștia.

Pe 28 septembrie, Ecluze pe Bega aduce Artă pe Bega la Uzina de Apă, între orele 12:00 și 18:00, pentru o zi dedicată artei și culturii. Seara, de la 20:00 la 23:00, la D'arc pe mal, Soundopamine va mixa pentru a menține atmosfera.

Următoarele evenimente fac parte din oferta culturală generală a Timișoarei.

Lucrările artistului Andrei Arion pot fi văzute în perioada 21 iunie - 14 septembrie în expoziția dedicată deschisă la Kunsthalle Bega, pe Circumvalațiunii nr. 10.

Spectacolul de teatru în PREMIERĂ 30+ va avea loc pe 2 septembrie, la ora 20:00, la Sala Operei din cadrul Operei Naționale Române, pe Strada Mărășești 2.

Prima ediție a festivalului TIFF Timișoara are loc în perioada 5 - 8 septembrie și iși propune să aducă cele mai noi și apreciate filme ale festivalului de renume.

Expoziția Julije Knifer - Meandre fără ocolișuri va fi deschisă între 5 septembrie și 10 octombrie la Take Ionescu 46C, și va oferi o oportunitate de a explora lucrările remarcabile ale pictorului Julije Knifer.

The MF Show - Țapinarii și Fără Zahăr are loc pe 14 septembrie, începând cu ora 19:00, la În Spatele Casei, FITT, strada Arieș 19.

Cea de-a 5 a ediției a Bienalei de Arhitectură Timișoara se va desfășura între 13 septembrie și 27 octombrie la Comenduirea Garnizoanei, Piața Libertății unde publicul este invitat să descopere cele mai recente proiecte arhitecturale și nu numai.

Spectacolul de teatru Danaos va avea loc pe 17 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat „Csiki Gergely”, pe strada Alba Iulia 2.

Pe 20 septembrie, la ora 19:00, Concertul simfonic „Artiștii de mâine”, prezentat de Filarmonica Banatul și Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara, va avea loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, pe Bdul Constantin Diaconovici Loga 2.

Spectacolul de Teatru Fiul va avea loc pe 20 septembrie, la ora 19:30, la Teatrul German, strada Alba Iulia nr. 2.

Pe 22 septembrie, de la ora 17:00, Sala Studio de pe strada Alba Iulia nr. 2, va găzdui Zâna lebădă, un spectacol de teatru de păpuși în premieră.

Gala de Blues / Jazz KAMO se va desfășura pe 28 și 29 septembrie, de la ora 19:00, în Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul. Evenimentul promite două seri de muzică de excepție într-o atmosferă relaxantă.

A Week for Monuments II se va desfășura între 30 septembrie și 6 octombrie, în aer liber la Bastionul Theresia. Evenimentul va celebra patrimoniul arhitectural cu activități și expoziții dedicate monumentelor istorice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri