Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzație: Puterea a introdus acum excepții pentru speciali de la interdicția cumulului pensiei cu salariul!

Acuzație: Puterea a introdus acum excepții pentru speciali de la interdicția cumulului pensiei cu salariul!

de Redacția Jurnalul    |   

Comisia de muncă din Camera Deputaților a introdus noi excepții la interdicția pensiei cu salariul. „Ciucă va putea păstra pensia specială și salariul, Academia Română nu va avea nici o problemă și tocmai au băgat acum excepții și pentru BNR, ANRE, ANCOM”, afirmă Oana Țoiu (USR).

„Alertă. Au introdus acum excepții pentru speciali de la interdicția cumulului pensiei cu salariul și este la votul final în plenul Camerei Deputaților în câteva minute. Ce înseamnă asta? Că dacă o doamnă îngrjitoare de la grădniță de exemplu va vrea să continue să îngrijească copiii mici și la pensie va trebui să aleagă între pensia de aproximativ 1300 de lei și salariul de 1900 de lei net și va putea primi doar una din cele două surse de venit, dar Ciucă va putea păstra pensia specială și salariul, Academia Română nu va avea nici o problemă și tocmai au băgat acum excepții și pentru BNR, ANRE, ANCOM, locurile unde salarii de 11.000 de euro lunar se cumulează cu pensii adesea speciale. Și ei au obținut astăzi cu câteva telefoane excepție specială pentru speciali”, scrie pe Facebook deputatul USR Oana Țoiu.

Ea afirmă că USR cere interdicția cumulului pensiei specialie cu salariul la stat.

„Avem nevoie de reguli, dar de unele corecte unde nu există unii cărora li se aplică și o clasă de speciali în afara regulilor chiar prin lege. Noi, USR, am propus o regulă corectă care s-ar aplica cu un principiu fără excepții la excepții și ar păstra dreptul la muncă și la pensie pentru cei care au contribuit toată viața și acum au nevoie sau au decis să continue să muncească: interdicția pensiei specialie cu salariul la stat”, încheie Țoiu.

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Camerei Deputaților figurează și proiectuil de lege care prevede interdicția cumulului pensiei cu salariul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: exceptii pensii speciale cumul pensie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri