Jurnalul.ro Timp liber Culinar Februarie în bucătărie. Rădăcinoase și fructe uscate, sănătate în farfurie

Februarie în bucătărie. Rădăcinoase și fructe uscate, sănătate în farfurie

de Andreea Tiron    |   

Mulți ne-am propus, poate, pentru nou an să încercăm să mâncăm ceva mai sănătos sau poate mai rațional, iar luna februarie ne poate da ușor de furcă. Asta mai ales pentru că încă nu au apărut trufandalele în piețe și bine ar fi să mâncăm, totuși, local.

Abundența legumelor și zarzavaturilor proaspete nu este specifică lunii februarie, dar sunt câteva pe care le-am putea cumpăra în această perioadă, potrivit cumvaplace.ro

Acum la început, însă, va trebui să ne mulțumim mai mult cu rădăcinoase și mere, pere, nuci sau prune uscate. Dar nu se poate spune că nu avem câteva idei pentru pregătirea acestora! Tot ce aveți nevoie este puțină planificare și o largă paletă creativă, pentru a vă bucura de tot ce ne poate aduce sfârșitul iernii.

Rădăcinoase: cartofi, țelină, sfeclă roșie, morcovi, pătrunjel, păstârnac, ceapă

Ce putem pregăti cu ele?

Boabe uscatefasole, linte, mazăre

Ce putem pregăti cu ele?

Plante cu frunze verzivarzăvarză de Bruxelles, kale, urzici (dacă avem noroc)

Ce putem pregăti cu ele?

Fructemereperenuci, prune uscate, citrice și banane 

Ce putem pregăti cu ele?

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri