Abundența legumelor și zarzavaturilor proaspete nu este specifică lunii februarie, dar sunt câteva pe care le-am putea cumpăra în această perioadă, potrivit cumvaplace.ro.
Acum la început, însă, va trebui să ne mulțumim mai mult cu rădăcinoase și mere, pere, nuci sau prune uscate. Dar nu se poate spune că nu avem câteva idei pentru pregătirea acestora! Tot ce aveți nevoie este puțină planificare și o largă paletă creativă, pentru a vă bucura de tot ce ne poate aduce sfârșitul iernii.
Rădăcinoase: cartofi, țelină, sfeclă roșie, morcovi, pătrunjel, păstârnac, ceapă
Ce putem pregăti cu ele?
- Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor
- Supă-cremă de țelină
- Supă-cremă de păstârnac și mere
- Supă-cremă de cartofi
- Supă-cremă de praz cu bacon
- Supă-cremă de morcovi
Boabe uscate: fasole, linte, mazăre
Ce putem pregăti cu ele?
- Salată la borcan cu fasole boabe și brânză de capră
- Salată de quinoa, fasole neagră și avocado
- Piure de cartofi cu mâncare de linte
- Fasole cu ciolan
- Mâncare de varză și linte
- Mâncare de linte la cuptor
- Ciorbă de linte și năut
- Cremă de mazăre galbenă uscată
- Supă de mazăre galbenă uscată
Plante cu frunze verzi: varză, varză de Bruxelles, kale, urzici (dacă avem noroc)
Ce putem pregăti cu ele?
- Varză de Bruxelles cu bacon
- Clătită cu varză
- Varză picantă la cuptor
- Plăcintă cu varză
- Mâncare de urzici cu orez
Fructe: mere, pere, nuci, prune uscate, citrice și banane
Ce putem pregăti cu ele?
- Salată de ridichi negre și mere
- Pui cu mere și prune
- Piept de pui în crustă de nuci
- Tartă rustică cu mere și cremă de migdale
- Tartă cu pere, nuci și gorgonzola
- Brioșe cu banane și nuci
- Banana bread