Jurnalul.ro Sport Sporturi Fed Cup: Monica Niculescu a pierdut meciul cu Pliskova, iar Cehia şi România sunt la egalitate

Fed Cup: Monica Niculescu a pierdut meciul cu Pliskova, iar Cehia şi România sunt la egalitate

Echipele de tenis ale României şi Cehiei sunt la egalitate, 2-2, după ce Monica Niculescu a fost învinsă de Karolina Pliskova, cu 6-2, 4-6, 6-3, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.  

Soarta întâlnirii va fi decisă, în aceste condiţii, de meciul de dublu, care va opune, conform programului, perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru şi Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Niculescu, în ciuda unui joc bun, nu a mai reuşit să producă surpriza, cum a făcut-o sâmbătă, în meciul cu Kvitova. Pliskova a fost mult mai agresivă decât compatrioata sa, a ridicat nivelul jocului şi a reuşit să salveze deţinătoarea trofeului de la înfrângere, câştigând un meci echilibrat, după două ore şi 17 minute.

Monica a început foarte bine partida, cu break, şi apoi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Pliskova a revenit, a lovit tare, a deschis jocul bine şi a reuşit să egaleze pe serviciul româncei, 3-3, iar apoi a trecut la conducere. La 5-4 în favoarea sa, Pliskova a forţat şi a reuşit să se impună cu 6-4, în 42 de minute.

Cehoaica a început cu dreptul setul al doilea, după ce a salvat două mingi de break. Pliskova a continuat să fie la cârmă, Niculescu a mai ratat o minge de break la 1-1, iar adversara a reuşit să se desprindă la 4-2. Niculescu şi-a schimbat atitudinea, a jucat decisiv multe puncte şi, pe fondul unei scăderi a adversarei, reuşit să recupereze punctele pierdute, a egalat la 4-4, a realizat un nou break şi apoi a închis setul cu 6-4, în 52 de minute.

Oboseala, după meciul de aproape două ore de sâmbătă, cu Kvitova, a început să fie resimţită de Niculescu în decisiv, unde Pliskova a condus cu 1-0 şi 2-1. Monica a greşit mai mult şi cehoaica s-a dus la 3-1, după un break încheiat cu dublă greşeală a Monicăi. Pliskova şi-a păstrat avansul, deşi Niculescu a ratat două mingi de break în ghemul următor. Pliskova s-a impus cu 6-3, după 43 de minute.

Şi statistica a fost de partea Karolinei Pliskova, care a reuşit 5 aşi, în timp ce Niculescu a avut doar unul şi a comis 6 duble greşeli. La mingile direct câştigătoare, Pliskova a avut 31, iar Monica 18, iar la erori neforţate raportul a fost invers, 22 pentru româncă şi 37 pentru Pliskova. Niculescu a avut un procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu (74%-64%), iar Pliskova la al doilea (60%-42%). Elocvent este şi raportul mingilor de break transformate, 3 din 10 pentru Monica (30%) şi 4 din 6 pentru Karolina (66%).

Monica (28 ani, 37 WTA) o învinsese pe Pliskova (23 ani, 13 WTA) în primele lor două confruntări, în 2012, în sferturile turneului ITF de la Nantes, cu 6-3, 6-1, şi în 2014, în calificări la New Haven, cu 6-1, 6-1.

În primele două meciuri de simplu de sâmbătă, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, iar Monica Niculescu a dispus de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4. Duminică, Halep a întrecut-o pe Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, iar Pliskova a dispus cu 6-2, 4-6, 6-3 de Niculescu.

Agerpres

Subiecte în articol: monica niculescu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri