Jurnalul.ro Sport Sporturi Federația Internațională de Gimnastică reanalizează exercițiul Sabrinei Maneca-Voinea la insistențele Nadiei Comăneci

Federația Internațională de Gimnastică reanalizează exercițiul Sabrinei Maneca-Voinea la insistențele Nadiei Comăneci

de Redacția Jurnalul    |   

Românii pot spera din nou la o medalie la gimnastică, după ce Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a decis să reanalizeze exercițiul Sabrinei Maneca-Voinea la sol. Finala, desfășurată în urmă cu o zi, a fost marcată de controverse care au afectat clasarea Sabrinei și a colegei sale, Ana Bărbosu.

Sabrina Maneca-Voinea, în vârstă de 17 ani, a fost depunctată cu 0.1 puncte pentru presupusa ieșire în afara covorului. Camelia Voinea, mama și antrenoarea gimnastei, a contestat vehement această decizie pe rețelele sociale, prezentând imagini care sugerează că arbitrii au greșit. Reluările difuzate de NBC susțin această poziție, indicând că arbitrii ar fi făcut o eroare.

În urma presiunilor exercitate de Camelia Voinea și de Nadia Comăneci, Federația Internațională de Gimnastică a acceptat să revizuiască exercițiul. Președintele FIG, Morinari Watanabe, a confirmat reanalizarea exercițiului în urma solicitărilor Nadiei Comăneci. Dacă se va constata că penalizarea a fost aplicată incorect, Voinea ar putea obține medalia de bronz, potrivit Antena 3 CNN.

Camelia Voinea a subliniat că nu intenționează să retragă gimnasta de la CSM Constanța din cauza acestor erori de arbitraj și a făcut apel la susținerea continuă a clubului și a autorităților locale. Într-o postare pe Facebook, ea a reiterat că va căuta dreptatea pentru fiica sa și că va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a corecta această nedreptate.

„Mulțumesc CSM Constanța și Primăriei Constanța pentru toate eforturile și susținerea acordată și ne dorim din suflet ca în urma celor întâmplate la Jocurile Olimpice unde Sabrinei i-a fost furată medalia de bronz, ne dorim să ne continuăm colaborarea în aceiași contractuali, considerând că această medalie de bronz era de drept a noastră!

Nu este corect ca noi să întrerupem contractul cu dvs din cauza unor erori de arbitraj care sunt făcute public și sunt sigură că vor fi dovedite legal.În urma acestei situații create vă rog respectuos să analizați corect continuarea colaborării cu noi!”, a transmis Camelia Voinea într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

„Pentru că sunt un om corect și nu am ce ascunde, sufăr de transparență, acum am trimis împreună cu FRG mail cu poze, video și ce explicații vor da cei de la TAS.

Cine este vinovat să răspundă, eu, noi, împreună cu COSR, FRG, Nadia, dna Fumea și voi, tot poporul român, facem toate eforturile pentru a obține dreptatea.

Cu acel 0.1 Sabrina are medalia mult muncită și argumentat că a fost o mare eroare din partea lor!”, a mai scris Camelia Voinea pe Facebook. 

Nadia Comăneci, susținătoare ferventă a gimnastelor românce, a publicat un videoclip cu exercițiul Sabrinei, afirmând că nu vede cum ar fi putut aceasta să părăsească covorul. COSR a trimis și el o scrisoare de protest către FIG, solicitând revizuirea exercițiului.

Sabrina Voinea, reacție dură: „În acea poză se vede doar călcâiul meu, nu și costumul sau altceva. Este o fotografie falsă, care nu a fost realizată luni”

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri