Jurnalul.ro Ştiri Locale Femeie de 71 de ani, salvată după ce a căzut în fântână

Femeie de 71 de ani, salvată după ce a căzut în fântână

de Redacția Jurnalul    |   

O femeie de 71 de ani a fost salvată în cursul nopții de marți spre miercuri, în jurul orei 03.00, după ce a căzut, marți noaptea, în fântână. Fiul ei a sunat la 112 pentru a chema pompierii. Bătrâna, care prezenta hipotermie și o contuzie, a fost dusă la spital.

„În cursul nopții de marți spre miercuri, în jurul orei 03.00, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Crișana> al județului Bihor, pentru salvarea mamei sale, dintr-o fântână aflată în curtea propriei gospodării, situate pe strada Trandafirilor din localitatea Balc. Pentru salvarea femeii, în vârstă de 71 de ani, au fost mobilizate, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, din care unul de prim ajutor calificat, care, sosite la fața locului, au constatat că victima se afla parțial în apă, în fântâna adâncă de circa patru metri, cu un diametru de aproximativ 80 de centimetri”, anunță ISU Bihor.

Cu ajutorul unei scări, unul dintre membrii echipajului de pompieri a coborât în fântână, asigurând septuagenara pentru acțiunea de evacuare, după care, cu ajutorul centurilor de siguranță, corzilor de salvare și a altor accesorii specifice, au scos-o, în siguranță, la suprafață.

Victimei, care prezenta hipotermie și o contuzie, i-a fost acordat primul ajutor calificat de către pompierii paramedici, aceasta fiind transportată ulterior, la spital.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: batrana salvata fântână
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri