Printre concluziile desprinse a fost și convingerea că politica românească are nevoie de mai multe femei, iar toate femeile puternice sunt așteptate să se alăture umaniștilor.
„Mesajul transmis astăzi de femeile umaniste a fost acela că PUSL așteaptă toate femeile puternice din România la o construcție solidă pentru creșterea rolului familiei în societatea românească. În PUSL, femeile trebuie să se simtă ca într-o familie și încurajăm participarea cât mai multor femei în mod activ în politică. Credem că locul lor este aici.
Avem responsabilitatea de a aduce problemele femeilor în atenția publică, și enumerăm doar câteva probleme legate de: violență domestică, discriminare de gen la locul de muncă, creșe, grădinițe și școli sigure și performanțe pentru copiii noștri”, transmit femeile umaniste într-un comunicat de presă.
Umanistele susțin ideea introducerii în politică a unor cote de gen, pentru ca femeile să aibă în politică și viața publică reprezentarea pe care o merită.
„România este pe ultimele locuri în Europa la reprezentarea femeilor în politică, iar ca să depășim toți factorii care împiedică accesul femeilor la viața politică și la poziții politice din Guvern, din Parlament, din partide, mesajul femeilor umaniste este acela de a introduce cât mai repede cotele de gen, însoțite de politici reale. Venim aici cu exemple clare: la școală, la orele de cultură civică, să vorbim despre stereotipuri de gen, să vorbim și despre femeile din istorie, nu numai despre bărbați. Să gândim politici publice pe termen mediu și implementate”, se mai arată în comunicatul de presă.