Printre cele mai vizitate puncte de atracţie ale ediţiei s-au numărat lucrările de new media create de artişti români special pentru festivalul de la Bucureşti, precum spectacolul de video mapping de pe Cercul Militar Naţional ce a fost conceput în acest an de artistul Vali Chincişan. Un alt spectacol care a atras publicul a fost cel de pe fațada Teatrului Odeon, o colaborare între Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și artiştii de la Mindscape Studio, care a marcat 60 de ani de existenţă ai ansamblului.
O locaţie nouă a Spotlight Festival, Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest, a devenit spaţiu de expoziţie pentru o lucrare de artă contemporană românească semnată de Roman Tolici.
Les Ateliers Nomad în colaborare cu Monument For – Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public au pregătit câteva surprize pentru fanii Spotlight, de la sesiuni de lectură, la lecţii de istorie, toate combinate cu proiecţii de video mapping sau instalaţii multimedia.
În cadrul campaniei „Statui Vii” care a dat viaţă statuilor de pe traseul Spotlight, publicul a putut admira statuile lui Carol I, Corneliu Coposu ori Mihai Eminescu, care au fost activate prin proiecţii de video mapping.
Credit foto: Andrei Petcu, Andrei Gindac