Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost sef CIA ameninta: "Nu voi tacea!"

Fost sef CIA ameninta: "Nu voi tacea!"

Fostul sef al CIA, John Brennan a explicat decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de a-i retrage accesul la informatii secrete prin teama de a fi criticat si a declarat ca "nu va tacea". 

 

"Cred ca domnul Trump a procedat astfel, ca si in cazul altora, pentru a inabusi orice critica la adresa lui sau a administratiei sale... Este modul lui de a se razbuna pe mine", a spus Brennan, intr-un interviu pentru MSNBC. 

"Presedintele Trump greseste considerand ca, daca imi interzice accesul la informatii secrete, ma determina sa tac", a adaugat el, calificand hotararea lui Trump drept "una motivata politic si menita sa distruga libertatea de expresie. Este o atitudine care ar trebui sa ii ingrijoreze pe toti americanii, inclusiv pe specialistii in spionaj", a apreciat Brennan. 

Contactat de NBC, el a aratat ca, de-a lungul activitatii sale la CIA, a vazut asemenea comportamente la tiranii si autocratii din alte tari. "Nu m-am gandit niciodata ca voi vedea asa ceva in SUA", a lansat fostul sef CIA. 

Justificandu-si hotarara, Trump a afirmat ca Brennan foloseste accesul la dosare clasate pentru a "presara haos" in jurul administratiei americane. In plus, liderul de la Casa Alba considera ca fostul sef CA utilizeaza date secrete in timpul aparitiilor lui la televizor. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri