Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fostele restaurante McDonald's din Rusia se redeschid sub un nou brand

Fostele restaurante McDonald's din Rusia se redeschid sub un nou brand

Fostele restaurante McDonald's din Rusia se redeschid, duminică, sub un nou nume și un alt proprietar, scrie Reuters.

Evenimentul de lansare a noului brand va avea loc de Ziua Rusiei în locația celebră din Piața Pușkin din Moscova, aceeași unde s-a deschis și primul restaurant McDonald's,  în ianuarie 1990. 

Lanțul american a anunțat, luna trecută, că își vinde afacerea din Rusia unuia dintre proprietarii licenței locale, Alexander Govor.

Iconicele "Arce de Aur" ale McDonald's au fost demontate în locațiile din Moscova și Sankt Petersburg, unde vor face loc unui nou logo format din doi cartofi prăjiți și o chiftea de hamburger pe un fundal verde. Redeschiderea va cuprinde inițial 15 locații din Moscova și din regiunea înconjurătoare.

Numele noului lanț este secret. Schimbarea aplicației McDonald's în "My Burger", s-a produs astăzi, și a generat un oarecare entuziasm online, dar echipa de presă a lanțului a declarat că aceasta a fost doar temporară.

Presa rusă, citând imagini scăpate din noul meniu, a raportat redenumirea unor feluri de mâncare precum Filet-O-Fish în "Fish Burger" și Chicken McNuggets în simplu "Nuggets".

După 32 de ani pe piața rusă, lanțul american de fast-food McDonald's s-a retras, în contextul sancțiunilor occidentale survenite în contextul războiului din Ucraina. 

 

Subiecte în articol: mcdonalds Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri