Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa susţine Republica Moldova, în contextul riscurilor "destabilizării"

Franţa susţine Republica Moldova, în contextul riscurilor "destabilizării"

Administraţia de la Paris a anunţat, marţi seară, că susţine Republica Moldova, în contextul "riscurilor destabilizării", după incidentele produse în regiunea separatistă Transnistria, informează cotidianul Le Figaro.

"Franţa susţine Republica Moldova în contextul riscurilor destabilizării", a declarat Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, după exploziile produse în regiunea separatistă Transnistria, în contextul războiului dintre Rusia şi Ucraina.

"Ministrul francez de Externe i-a transmis omologului său moldovean preocuparea sa şi vigilenţa în contextul incidentelor produse în ultimele două zile în Transnistria. A reiterat, în acest context, susţinerea deplină a Franţei pentru stabilitatea, suveranitatea şi integritarea teritorială ale Republicii Moldova în contextul riscurilor destabilizării care ar putea-o viza", a transmis Ministerul de Externe de la Paris.

"Susţinerea noastră pentru Republica Moldova, ţară expusă în mod special consecinţelor războiului din Ucraina, va continua în mod determinat", a subliniat Ministerul francez de Externe.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Transnistria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri