Jurnalul.ro Ştiri Externe Frații Tate sunt acuzați de evaziune fiscală în serie de autoritățile britanice: așa arată spălarea banilor

Frații Tate sunt acuzați de evaziune fiscală în serie de autoritățile britanice: așa arată spălarea banilor

de Redacția Jurnalul    |   

Andrew Tate, în vârstă de 37 de ani, și fratele său Tristan, în vârstă de 35 de ani, au fost acuzați de „evaziune în serie”. Acuzația a fost formulată de o reprezentantă a poliției britanice, anunță BBC.

Andrew și Tristan Tate au fost acuzați că nu au plătit niciun impozit pe veniturile de 21 de milioane de lire sterline din afacerile lor online.

Poliția din Devon și Cornwall depune o cerere civilă împotriva fraților și a unei alte persoane, denumită doar J. Frații Tate sunt acuzați că nu au plătit taxe în nicio țară pe veniturile lor din afacerile online între 2014 și 2022.

Autoritățile britanice încearcă să recupereze aproximativ 2,8 milioane de lire sterline din șapte conturi bancare înghețate, o cerere pe care cei trei inculpați o contestă.

„Andrew Tate și Tristan Tate sunt evazioniști în serie de taxe și TVA”, a declarat, luni, Sarah Clarke KC, de la Poliția din Devon și Cornwall, la Tribunalul de Magistrați din Westminster, potrivit BBC.

Clarke a mai spus că banii au fost „spălați” printr-un număr mare de conturi bancare din Marea Britanie.

Pe lângă faptul că dețineau terenuri, alte proprietăți și vehicule în România, frații Tate și-a cheltuit câștigurile achiziționând obiecte de lux.

„Așa arată evaziunea fiscală, așa arată spălarea banilor”, a spus Clarke în fața instanței.

Frații mai sunt acuzați că au plătit aproape 12 milioane de dolari într-un cont pe numele lui J și că au deschis un al doilea cont pe numele ei, deși ea nu a avut niciun rol în afacerile lor. Poliția din Devon și Cornwall susține că aceasta a fost fraudă prin declarații false. Dosarul a fost amânat până marți.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri