Jurnalul.ro Timp liber Culinar Friptură de porc cu arome mediteraneene

Friptură de porc cu arome mediteraneene

Această friptură cu arome mediteraneene se găreşte repede şi nu necesită mare pricepere din parte celui care o face.

Pentru friptura de porc cu rozmarin avem nevoie de următoarele ingrediente:

2 fleici de porc, de 3 cm grosime (sau cotlet),
3 căţei de usturoi cu tot cu coajă, zdrobiţi,
sare, piper negru proaspăt râşnit,
o ramură de rozmarin,
ulei de măsline.

Preparare: Sărăm şi piperăm carnea pe ambele părţi. Încingem uleiul împreună cu ramura de rozmarin şi căţeii de usturoi.

Când uleiul este încins bine, punem carnea şi o lăsăm 4-5 minute pe o parte, apoi scoatem usturoiul şi ramura de rozmarin şi întoarcem carnea pe partea cealaltă şi mai lăsăm încă 4-5 minute.

Se serveşte cu cartofi natur, rumeniţi puţin în uleiul de la carne.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri