Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi șoferi de TIR, răniți de bombardamentele Rusiei la granița României cu Ucraina de la Isaccea

Doi șoferi de TIR, răniți de bombardamentele Rusiei la granița României cu Ucraina de la Isaccea

de Redacția Jurnalul    |   

Rușii au atacat cu drone infrastructura portuară și de frontieră din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, în noaptea de marți spre miercuri, avariind o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka - Isaccea.

În noaptea de 2 octombrie, Forțele Aeriene Române au ridicat pe cer două aeronave F-16 și F-18 pentru a monitoriza un grup de drone de atac rusești care se îndreptau spre Ucraina. Ținta dronelor s-a dovedit a fi o infrastructură critică din districtul Izmailsky din regiunea Odessa, care a fost lovită cu succes.

Sistemul de supraveghere radar al României nu a înregistrat nicio pătrundere în spațiul aerian național.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina (SES) a confirmat că infrastructura portuară și de frontieră a fost lovită. De asemenea, a fost distrusă parcarea camioanelor care transportau marfă militară pentru Forțele Armate ale Ucrainei din România, potrivit EurAsia Daily.

Doi șoferi de tir au fost răniți, unul dintre ei fiind cetățean turc. Acestia au fost transportați la spital cu răni moderate. Incendiul rezultat a fost lichidat de salvatorii Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri