Jurnalul.ro Timp liber Culinar Gâscă sălbatică la cuptor (rețeta lui Radu Anton Roman)

Gâscă sălbatică la cuptor (rețeta lui Radu Anton Roman)

România, cu Dunărea, Delta și râurile ei, este una din principalele gazde de iarnă a câtorva specii de gâscă sălbatică. Din Mehedinți până-n Botoșani, milioane de „gârlițe“ acoperă câmpurile de grâu și orz abia răsărit, rămânând în câmpiile române din noiembrie până în martie uneori.


Agricultorii le considera o pacoste ingrozitoare, ornitologii un miracol, iar vanatorii un vanat de soi (extrem de greu de apropiat, darmite de impuscat).

Dar daca, totusi, un prieten sau o cimotie se incumeta sa se atina la vreo raspantie de canale indepartate pana are sansa sa doboare un gascan, pretuiti-l cum se cuvine - nu stiti ce sacrificii au fost obligatorii, cata suferinta infrigurata si ce marsuri de noapte prin noroaie inghetate sau cleioase.

La vanat, lectia vietii cere nu atat un vin rosu ci un anume vin, rosu sau alb...........

Afla mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar... 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri