Jurnalul.ro Ştiri Politică George Simion atacă alegerea lui Orban la șefia Camerei Deputaților: „Vom face o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională”

George Simion atacă alegerea lui Orban la șefia Camerei Deputaților: „Vom face o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională”

Liderul AUR George Simion a declarat, marți, că „contestăm vehement modul în care a fost numită conducerea Camerei, noaptea trecută, la 2 noaptea, făcând niște grave abuzuri.”

„Noi aveam președintele Camerei Deputaților, care a declarat ședința închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă ședință. Acest lucru nu s-a întâmplat, grupul parlamentar nu a mai fost convocat”, a spus liderul AUR.

„Vom face o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională, pentru că avem precedente legale”, a mai declarat George Simion (AUR).

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, președinte al Camerei Deputaților, la capătul unei ședințe cu scandal, în care AUR a părăsit sala, motivând că este foarte târziu. Ședința de constituire a început luni, la ora 12. Rezultatul votului a fost anunţat după ora 2.

Ludovic Orban a câștigat șefia Camerei Deputaților, obținând 179 de voturi „pentru” și 110 împotrivă.

Celălalt candidat, Alfred Simonis (PSD) a fost votat de 110 deputați, iar 179 au votat „împotrivă”.

George Simion: Putem ceda Comisia pentru egalitate de șanse între femei și bărbați către USR-PLUS, în schimb cu orice altă comisie

Putem ceda Comisia pentru egalitate de șanse între femei și bărbați de la Camera Deputaților către grupul USR PLUS, în schimb cu orice altă comisie consideră ei, anunță liderul AUR, George Simion într-un comentariu postat pe Facebook.

„Vă înțeleg parțial îngrijorarea, ar fi bine ca să eliminam parte din dubii printr-un dialog, când timpul o va permite. Până atunci, vă anunț public că putem ceda comisia către grupul Usr+, în schimb cu orice altă comisie consideră ei”, este comentariul lui George Simion la o postare pe Facebook.

Subiecte în articol: george simion Ludovic Orban
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri