Această glandă sub forma unui fluture, joacă un rol important într-o multitudine de procese metabolice ale corpului. Ea secretă tiroxină, un hormon cu rol în reglarea metabolismului, a ritmului cardiac şi a creşterii şi dezvoltării copiilor. Glanda poate fi localizată uşor, fiind situată între partea de sus a gâtului (mărul lui Adam în cazul bărbaţilor) şi stern, glanda tiroidă fiind chiar în spaţiul dintre acestea două.
Există două mari dereglări ale acestei glande:
1. Hipertiroidismul apare când glanda este foarte activă şi produce hormon în exces. Cele mai întâlnite simptome includ: dificultăţi de concentrare, neatenţie, schimbări ale tranzitului intestinal, ritm cardiac crescut, probleme menstruale, oboseală, febră, transpiraţie, probleme ale somnului, anxietate, senzaţie de iritare, pierdere în greutate.
2. Hipotiroidismul mai este cunoscut şi sub denumirea de “tiroidă subactivă”, pentru că se instaurează atunci când nu este produsă o cantitate suficientă de hormon. Simptomele sunt numeroase şi includ constipaţia, creşterea în greutate, unghii fragile, crampe musculare, reducerea fluxului menstrual, umflături pe partea din faţă a gâtului, oboseală, uitare, piele uscată, depresie.
Conform healthylife24.net, există un remediu natural foarte eficient care ajută la funcţionarea optimă a glandei tiroide. Dacă dereglarea ta este un rezultat al deficienţei de iod, o poţi trata foarte uşor în felul următor.
Vei avea nevoie de 40 de nuci verzi, 1kg de miere şi câteva borcane mici. Se curăţă foarte bine nucile, apoi se usucă şi se înţeapă uşor cu un ac, sau cu un cuţit ascuţit. Se pun nucile în borcane şi se adaugă mierea. Borcanele, care nu vor fi acoperite, vor fi lăsate în lumina soarelui. După 40 de zile, se strecoară lichidul în sticle. Consumă două linguri dimineaţa şi două seara în mod regulat.