Jurnalul.ro Tech Gadget Google interzice reclamele la criptomonede

Google interzice reclamele la criptomonede

Google va interzice toate reclamele la criptomonede, incusiv pe cele la bitcoin și la ofertele inițiale de monede (ICOs), în încercarea de a „aborda o amenințare iminentă”, scrie The Guardian.

Decizia va fi implementată din luna iunie, fiind parte a unei represiuni mai ample asupra comercializării unor noi forme de produse financiare cu risc ridicat. Directorul departamentului de reclame sustenabile de la Google, Scott Spencer, a spus într-o postare: „Am actualizat mai multe politici pentru a ne adresa produselor financiare speculative sau neregulate, precum opțiunile binare, criptomonedele, piețele valutare și contractele pentru diferențe”.

Mișcarea este asemănătoare cu cea făcută de Facebook în luna ianuarie, când platforma a interzis toate recamele la criptomonede și la ICO, ca urmare a descoperirii că multe erau folosite pentru a înșela potențialii investitori.

„Pe măsură ce trendurile evoluează, metodele noastre de protecție devin mai bune, dar și înselătoriile online”, a spus Scott. „Îmbunătățirea experințelor privind reclamele pe web, fie că e vorba de ștergerea reclamelor dăunătoare sau a celor intruzive, va continua să fie o prioritate de top pentru noi”.

 

Subiecte în articol: criptomonede google reclame
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri