Jurnalul.ro Tech Google a lansat trei noi funcții pentru protecția dispozitivelor Android furate

Google a lansat trei noi funcții pentru protecția dispozitivelor Android furate

de Redacția Jurnalul    |   

Google a lansat trei funcții pentru blocarea dispozitivelor Android furate: Theft Detection Lock, Offline Device Lock și Remote Lock, scrie publicația de tehnologie Engadget. Momentan, funcțiile sunt disponibile numai pentru unii utilizatori.

Instrumentele au fost anunțate la începutul anului și sunt menite să-i ajute pe utilizatori să blocheze rapid dispozitivele furate pentru a împiedica accesul la informații sensibile.

Potrivit jurnalistului Mishaal Rahman, primele două funcții au fost detectate pe modelul Xiaomi 14T Pro, iar funcția Remote Lock a început să fie disponibilă și pentru unii utilizatori de telefoane Pixel.

Theft Detection Lock se activează atunci când dispozitivul este smuls din mâinile utilizatorului. Google a explicat că această funcție folosește inteligență artificială pentru a detecta mișcările bruște, cum ar fi fuga, mersul pe bicicletă sau condusul unei mașini, și blochează automat ecranul telefonului.

Offline Device Lock blochează automat ecranul după ce telefonul este deconectat de la internet, iar Remote Lock oferă posibilitatea de a bloca dispozitivul de la distanță fără a fi necesară introducerea parolei contului Google.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Android protectie date google telefon
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri