Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Grecia. Noul cod rutier face vacanțele palpitante pentru turiștii români

Grecia. Noul cod rutier face vacanțele palpitante pentru turiștii români

de Theodora Şutiu    |   

Consulatul României din Salonic a emis o atenționare de călătorie în care turiștii români în Grecia sunt anunțați cu privire la modificările aduse Codului Rutier din această țară. Astfel, neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere,  a plăcuțelor şi a talonului pentru o perioadă de 60 de zile. Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancţionează cu amendă de 350 euro şi ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile. În acelaşi timp, parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a talonului timp de 10 zile. Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează,  inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului şi a talonului 30 de zile.

Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta elenă sau la sediul primăriei .

Consumul de alcool la volan

- 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului; 
- 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;
- peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni.

15 miliarde de euro a obţinut în 2017 Grecia din turism, venituri record pentru acestă ţară.

Subiecte în articol: noul cod rutier grecia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri