Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul aprobă Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice

Guvernul aprobă Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice

de Redacția Jurnalul    |   

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice. Potrivit premierului Marcel Ciolacu, strategia va ajuta autoritățile în lupta împotriva secetei și a caniculei. De asemenea, statul va solicita un împrumut de 470 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Declarația a fost făcută înainte de ședința de Guvern.

„Parcurgem iar o perioadă de caniculă și secetă prelungită. Aprobăm azi Strategia pentru Adaptarea la Schimbările Climatice. Avem astfel un cadru fundamental pentru a acționa în acest domeniu”, a explicat șeful Guvernului.

Premierul a mai spus că strategia reprezintă un pas important pentru obținerea de către România a unui împrumut.

„Strategia reprezintă însă și condiția esențială pentru a obține un împrumut de aproape 470 de milioane de euro de la Banca Mondială. Cu acești bani vom finanța proiecte pentru a reduce vulnerabilitățile României la riscurile climatice ce devin tot mai acute”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ministerul Agriculturii a anunțat recent că seceta a făcut pagube importante în România. Lipsa de precipitații a afectat până la compromitere culturi înființate în primăvara anului 2024, în special porumb și floarea-soarelui, pe o suprafață estimată de circa 2.000.000 ha la nivel național, a transmis Ministerul Agriculturii. Valoarea unitară medie a pierderilor este de 200-230 euro/ha.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri