Jurnalul.ro Sport Hello, Simona! Hello, Sorana! Hello, Irina!

Hello, Simona! Hello, Sorana! Hello, Irina!

de Adi Munteanu    |   

Mai sunt câteva zile până la debutul ultimului turneu de Grand Slam al anului. Ediția de anul acesta a US Open are însă și o altă semnificație, retragerea din activitate a surorilor Williams.

Cât de lung va fi parcursul lor pe tabloul principal, rămâne de văzut după tragerea la sorți, chiar dacă mai toți analiștii cred că ambele vor fi eliminate din primul tur, indiferent cu cine vor juca. „Vârsta și perioada lungă de inactivitate nu le pot da mari speranțe că pot trece unu-două tururi”, a declarat fostul mare tenismen John McEnroe. „Da, Serena visează la un mare titlu de adio, dar acum nu mai este posibil. A pierdut ultimele patru finale de Grand Slam fără set câștigat, iar de atunci au trecut încă trei ani”, a mai spus McEnroe pe Twitter.

România are trei jucătoare pe tabloul principal (Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu) și cu patru în calificări (Ana Bogdan și Alexandra Cadanțu-Ignatik, Irina Bara și Gabriela Lee). Până acum Ana Bogdan și Alexandra Cadanțu au trecut în turul 2 al calificărilor, urmând ca azi să dispute accederea în turul 3. 

Simona Halep, a doua favorită a turneului

Casele de pariuri o consideră pe Simona (7 WTA) a doua favorită la câștigarea US Open, după liderul mondial Iga Swiatek. Acum urmează să vedem pe ce părți de tablou vor fi repartizate cele două și ce adversare vor avea până se vor întâlni, dacă se respectă previziunile pariorilor.

Sorana vrea în sferturi

A doua rachetă a României, Sorana Cîrstea (35 WTA) vrea să-și depășească performanțele din 2009, 2019 și 2020 când a jucat trei tururi la New York.

Irina Begu, în creștere de formă

În ciuda eliminării de la Cleveland, Irina își poate îmbunătăți palmaresul participărilor la US Open, unde nu a trecut niciodată de turul 2, însă succesul de la Palermo din urmă cu o lună e dovada creșterii de formă. Este adevărat că a fost turneu pe zgură, însă a jucat la două turnee pe hard, fără pretenții mari la performanțe, ci doar pentru acomodarea pe noua suprafață. 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri