Jurnalul.ro Timp liber Culinar Hribi uscați cu usturoi (veche rețetă românească)

Hribi uscați cu usturoi (veche rețetă românească)

Între autorii de cărți de bucate din zilele noastre, Maria Cristea Șoimu se remarcă prin tenacitatea cu care caută, încă, în cuhniile țărănești, rețetele vechi ale neamului. Așa am întâlnit-o cu mai mult de un deceniu în urmă, așa o regăsesc la toate revederile noastre de peste an, de fiecare dată îmbiindu-mă cu o nouă rețetă… veche, potrivită zilei în care ne aflăm.

Fiindcă azi e miercuri și anotimpul nu s-a copt încă pentru hribi – vor veni ei, n-aveți grijă, împânzind pădurile -, o rețetă de post, cu hribi uscați, se cuvine a pune în tingire… Bucurați-vă de ei și sub această formă, inspirând adânc aerul de pădure de toamnă, pe care-l împrăștie în odaie, în momentul în care începeți a rehidrata feliile lor uscățive. Hmmm! Parcă nu mai seamă cu... burtoșii de altădată. Dar să lăsăm reveriile și să trecem la treabă, că între anotimpul de-acum și cel al hribilor se află toate lungile zile de vară. Pentru rețeta de hribi uscați cu usturoi ai trebuință de: o farfurie cu hribi uscaţi, 5 căţei de usturoi, 5 linguri făină, un pahar cu ulei, o cană cu sifon, sare

Cum se prepară?

..................

CItește aici toate detaliie acestei delicioase RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri