Optează pentru culori deschise
Alegerea unor culori deschide atât pentru pereți, cât și pentru pardoseală conferă senzația de spațiu. De asemenea, amplifică luminozitatea și reflectă mai bine lumina naturală sau artificială. Albul reprezintă o opțiune clasică. În funcție de nuanța aleasă, poți transforma orice baie într-o oază de eleganță și relaxare. Dacă îți dorești și un strop de culoare poți opta pentru:
- crem;
- bej;
- galben deschis;
- turcoaz deschis;
- bleu.
Pentru a crea o atmosferă sofisticată în baie, combină culoarea preferată cu un model simplu și subtil al gresiei sau faianței. Ia în considerare că poți adăuga un strop de culoare și prin intermediul accesoriilor alese.
Alege mobilier minimalist, dar spațios
Mobilierul este esențial într-o baie și contribuie la menținerea unui aspect curat și ordonat. Optează pentru piese de mobilier care să-ți asigure un spațiu de depozitare adecvat nevoilor tale. Pentru a maximiza utilizarea spațiului alege un dulap pentru baie cu oglindă. În acest mod, vei economisi spațiu. Includerea a cât mai multe piese de mobilier multifuncționale te ajută să îți amenajezi baia conform nevoilor tale, utilizând eficient spațiul.
Include un decor inspirațional
Elementele de decor conferă personalitate încăperii. Poți include accesorii funcționale, precum prosoape colorate sau lumânări parfumate. Însă, decorarea cu mici plante de interior care să iubească umiditatea, poate fi o alegere creativă. Este important a nu aglomera baia, dar introducerea unor obiecte decorative elegante și rafinate o vor transforma într-un loc confortabil și primitor.
Optează pentru un sistem integrat de iluminare
Lumina este foarte importantă. O bună iluminare conferă senzația de spațiu deschis și generos. Ideal, este ca sursa principală să fie reprezentată de lumina naturală. Însă, dacă acest lucru nu este posibil, include soluții inteligente de iluminare. Optează pentru o aplică pe tavan, pentru a asigura o iluminare uniformă. Dar, dacă îți dorești ca lumina să fie suficient de puternică pentru activități de îngrijire personală, include și sisteme integrate de iluminare, precum spoturi sau benzi led. Acestea au și avantajul de a reflecta lumina, dacă sunt asociate unei oglinzi, generând un spațiu mai luminos.
Lumina artificială poate fi caldă sau rece. Iluminare caldă este cea cu nuanțe gălbui. Aceasta oferă senzația unui spațiu prietenos, confortabil și nu obosește ochii. Pe de altă parte, lumina albă, rece, oferă senzația unui spațiu mai mare, dar poate fi mai puțin plăcută pentru ochi.
Selectează o cabină de duș practică
Cabina de duș reprezintă o alegere ideală pentru optimizarea spațiului. Dacă spațiul nu îți permite o cadă generoasă, alege o cabină de duș cu uși glisante sau pliante, în locul celor care se deschid în interiorul băii. Acestea se potrivesc perfect unui spațiu restrâns și reduc aglomerarea băii.
De asemenea, poți combina utilitatea cabinei de duș cu funcționalitatea unei căzi, prin alegerea unei cabine de duș cu cadă încorporată. Vei obține flexibilitate în utilizarea băi, iar dacă optezi pentru accesorii variate, cu siguranță te vei bucura de o baie relaxantă. Pentru aceasta poți alege o cadă cu jeturi de masaj sau capete de duș reglabile, iar pentru o atmosferă cu adevărat luxoasă, include lumânări parfumate și uleiuri esențiale.
Amenajarea unei băi mici poate fi o provocare, dar cu puțină creativitate poți transforma orice spațiu într-un sanctuar de relaxare și eleganță. Indiferent de stilul ales pentru designul băii, asigură-te că adaptezi spațiul conform nevoilor tale. O bună planificare a spațiului, o atitudine relaxată și suficientă imaginație te vor ajuta să creezi o baie care îți reflectă personalitatea, unde te poți relaxa în fiecare zi.
Sursa foto: Freepik