Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ikea vinde fabrica din Rusia. Cine va fi noul proprietar

Ikea vinde fabrica din Rusia. Cine va fi noul proprietar

de Redacția Jurnalul    |   

Vânzarea fabricii Ikea din Novgorod către compania rusă Invest Plus este aproape de finalizare, producătorul suedez de mobilă retrăgându-se de pe această piață ca urmare a sancțiunilor occidentale, scrie Reuters.

"Procesul de finalizare a tranzacţiei nu este uşor şi va mai dura", transmite Vadim Osipov, proprietarul Invest Plus, care a mulțumit producătorului suedez, autorităților de reglementare din Rusia și Suedia și Ministerului Comerţului şi Industriei de la Moscova.

El precizează că cea mai mare parte a angajaților vor rămâne să lucreze în continuare la fabrică iar producția va fi reluată în următoarele două-trei luni.
"Obiectivul nostru este este să readucem produsele fabricii Novgorod pe piaţa de mobilier din Rusia cât mai curând posibil", a afirmat Osipov.

Invest Plus este un fond de investiții deținut de Vadim Osipov, care conduce și Slotex, producător important de produse laminate de mobilier. 

Ikea și-a închis magazinele și producția din Rusia în martie 2022 iar apoi a anunțat vinderea fabricilor și închiderea birourilor. Ulterior și-a vândut online stocurile. 
 

Subiecte în articol: ikea Rusia vadim osipov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri