Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ikea vrea să se retragă definitiv de pe piața din Rusia și Belarus

Ikea vrea să se retragă definitiv de pe piața din Rusia și Belarus

Retailerul suedez de mobilă Ikea continuă săă-și reducă afacerile din Rusia și Belarus și vrea să vândă fabricile pe care le deține în această zonă, potrivit CNN.

Compania și-a întrerupt operațiunile în cele două țări în data de 3 martie 2022, din cauza războiului din Ucraina și consideră că trebuie să ia noi măsuri deoarece „din păcate, circumstanțele nu s-au îmbunătățit".

„Afacerile și lanțurile de aprovizionare din întreaga lume au fost puternic afectate și nu cosiderăm că este posibil să reluăm operațiunile în curând", a transmis retailerul.

Prin urmare, Ikea caută noi proprietari pentru toate cele patru fabrici din Rusia. De asemenea, toate importurile și exporturile de produse IKEA către și dinspre Rusia și Belarus vor rămâne înghețate, birourile din Moscova și Minsk se vor închide permanent, iar magazinele vor rămâne închise.

Ikea a recunoscut că mulți angajați își vor pierde locurile de muncă din cauza acestei decizii.

Într-o declarație publicată pe 3 martie 2022, compania a anunțat că numărul angajaților afectați în mod direct de aceste decizii se ridică la circa 15.000 de persoane, iar ulterior a transmis că a garantat 6 luni de salariu pentru toți lucrătorii.

Subiecte în articol: ikea Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri