Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii vor vota „la vedere” cererea de ridicare a imunității lui Nelu Tătaru. Începe votul

Liberalii vor vota „la vedere” cererea de ridicare a imunității lui Nelu Tătaru. Începe votul

de Redacția Jurnalul    |   

Liberalii vor vota favorabil, „la vedere”, cererea de ridicare a imunității lui Nelu Tătaru, anunță liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache. La ora transmiterii știrii începe votul, care este secret, cu bile.

Gabriel Andronache a declarat că grupul parlamentar PNL va vota pentru această cerere a ministrului Justiției.

„Este o procedură parlamentară, considerăm că este necesar votul acesta pentru ca procedurile ulterioare să fie realizate, cu mențiunea ca prezumția de nevinovăție există, ea nu trebuie dovedită, cum cerea un coleg, aici”, a spus el.

Gabriel Andronache a anunțat că PNL va vota la vedere pentru cererea ce îl vizează pe Nelu Tătaru.

„Astăzi, stimați colegi, vorbim despre găinării. Pare că DNA-ul care a fost construit după chipul și asemănarea lui Ciucă și a lui Iohannis se ocupă de găinării și de găini, la modul propriu. Este absolut paradoxal să-l vedem pe domnul Ciucă în mulțime, astăzi, la Sfânta Parascheva, cu domnul Axente (Costel Alexe - n.r.) și cu domnul Chirica de la Iași, care sunt acuzați de DNA și DIICOT de tunuri de milioane de euro. Deci, domnul Ciucă, omul lui Iohannis, stă binemersit lângă doi oameni pătați, nu cu găini, ci cu afaceri grele de milioane de euro, și îl aruncă la câini pe Nelu Tătaru pentru că i s-ar fi găsit în frigider niște găini pe care nu le poate justifica. Șeful DNA este tot un găinar, se numește Voineag. Domnul Voineag a ajuns în acea funcție, acoperindu-i domnului Ciucă al lui Iohannis, afacerea cu plagiatul. Vă aduceți aminte? Dubioasă treabă și vă rog să deschideți ochii pentru că aceste găinării s-ar putea să vă ajungă pe unii dintre dumneavoastră dacă nu-i faceți de plac lui Ciucă. Atenție la statul acesta, care are o dublă măsură”, spune Emanuel Ungureanu (USR).

Scrisoarea ministrului Justiției, Alina Gorghiu, privind solicitarea de ridicare a imunității lui Nelu Tătaru, a fost trimisă vineri.

Comisia juridică a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, raportul de încuviințare a cererii parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații vor vota în favoarea cererii de ridicare a imunității deputatului.

„Știți foarte bine, cum votăm pentru ridicarea imunității. N-a mai fost nicio excepție de foarte mulți ani. Și cred că, în sfârșit, au înțeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale. Are imunitate pentru declarații politice. S-a încheiat acea epocă”, a spus Marcel Ciolacu.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). E cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: imunitate tataru vot
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri