Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie India plafonează exporturile de zahăr pentru a preveni creșterea prețurilor pe piața internă

India plafonează exporturile de zahăr pentru a preveni creșterea prețurilor pe piața internă

India restricționează exporturile de zahăr la 10 milioane de tone în acest sezon pentru a preveni creșterea prețurilor interne, potrivit unui ordin guvernamental, scrie Reuters.

Vestea  este totuși bună pentru că anterior autoritățile de la New Delhi voiau să limiteze exporturile  de zahăr la 8 tone. 

Este însă prima dată în ultimii 6 ani când autoritățile plafonează livrările de zahăr, în condițiile în care deja exporturile acestui produs a ajuns la cifre record. Exportatorii trebuie să ceară permisiunea guvernului pentru transporturile internaționale în intervalul 1 iunie-31 octombrie 2022. 

Efectul acestei decizii s-a resimțit pe piețe, la Londra crescând instan cu circa 1%. 

Totodată, Asociaţia Procesatorilor de Zahăr a revizuit în creştere estimările privind producţia la 35,5 milioane de tone. Până în prezent, procesatorii de zahăr din India au semnat contracte pentru exportul a 9,1 milioane de tone de zahăr în sezonul 2021/2022, din care au livrat 8,2 milioane de tone.

O măsură anterioară luată de autoritățile indiene a fost interzicerea livrărilor de grâu, la 14 mai, din cauza scăderii producției ca urmare a secetei. 

India s-a angajat să furnizeze cereale țărilor dependente de importurile din Ucraina dar autoritățile s-au răzgândit pentru a asigura securitatea alimentară a populației de circa 1,4 miliarde de locuitori.

India este cel mai mare producător mondial de zahăr şi al doilea exportator după Brazilia. Totodată, India este al doilea mare producător mondial de grâu, după Rusia.

Subiecte în articol: india zahăr grău
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri