Jurnalul.ro Cultură Carte Întâlnire la muzeu cu Vladimir Bulat

Întâlnire la muzeu cu Vladimir Bulat

de Magdalena Popa Buluc    |   

Muzeul Național de Artă al României vă invită sâmbătă, 15 iunie 2024, de la ora 16:00, la o nouă Întâlnire la muzeu, alături de criticul și istoricul de artă Vladimir Bulat, care va susține o prezentare - parcurs în cadrul expoziției „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău”, deschisă la parterul Galeriei Naționale (Calea Victoriei 49-53).

Prezentarea se va concentra asupra spațiului artistic de peste Prut, plecând de la expoziția „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău”. Vor fi trecute în revistă cele mai importante momente ale istoriei artei locale, personalități marcante și expoziții din perioada 1922-2024, cu detalii despre înființarea Școlii de Belle Arte din Chișinău.

Vladimir Bulat s-a născut la Chișinău în anul 1968 și a absolvit Academia de Arte din Kiev și Universitatea Națională de Arte din București. În prezent este membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă (AICA) și al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova şi România.

Programul „Întâlnire la muzeu” își propune să medieze contactul publicului cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice.

Organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român, expoziția „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău” rămâne deschisă până în data de 30 iunie 2024. Curatorul este Tudor Stavilă, istoric și critic de artă din Republica Moldova.

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri