Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA, Marea Britanie și UE vor semna primul tratat internațional privind Inteligența Artificială

SUA, Marea Britanie și UE vor semna primul tratat internațional privind Inteligența Artificială

de Redacția Jurnalul    |   

Primul tratat internațional privind inteligența artificială va fi propus pentru semnare joi. Acesta vizează protecția drepturilor omului și promovarea inovației responsabile. 57 de țări, inclusiv SUA și UE, participă la negocieri.

Primul tratat internațional de reglementare a inteligenței artificiale va fi propus joi pentru semnare. La negocieri participă statele membre ale Uniunii Europene, Statele Unite și Marea Britanie, a anunțat Consiliul Europei, potrivit Reuters.

Convenția AI, întocmită de-a lungul mai multor ani și adoptată în luna mai, se referă la riscurile pe care vin cu tehnologiile bazate pe inteligență artificială și promovează, în același timp, inovația responsabilă. Documentul a fost negociat de 57 de țări.

„Această convenție reprezintă un pas major pentru a ne asigura că noile tehnologii pot fi folosite fără a eroda valori fundamentale, precum drepturile omului și statul de drept”, a declarat Shabana Mahmood, ministrul justiției din Marea Britanie.

Consiliul Europei, fondat în 1949 și separat de UE, are ca scop principal protejarea drepturilor omului. Organizația cuprinde 47 de state, inclusiv toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene.

Țările semnatare pot adopta sau menține măsuri legislative și administrative pentru a pune în aplicare prevederile tratatului.

Marea Britanie a anunțat că va colabora cu autoritățile de reglementare și locale pentru a pune în practică noile cerințe.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: inteligenţa artificială ai tratat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri