Jurnalul.ro Tech Inteligența artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

Inteligența artificială poate traduce vocea pe video în mai multe limbi

de Redacția Jurnalul    |   

D-ID, o companie ce se ocupă cu inteligența artificială, a anunțat crearea unui nou model capabil să traducă vocea pe video în mai multe limbi. Caracteristica ar urma să-i ajute pe creatorii de conținut.

O companie care se ocupă cu dezvoltarea inteligenței artificiale, în ceea ce privește crearea de avatare video și animarea fotografiilor, a anunțat lansarea unui nou instrument de traducere video, scrie Techradar.

Modelul este capabil să traducă videoclipuri în 30 de limbi diferite și păstrează vocea originală a utilizatorului, adaptând-o textului tradus și ajustând mișcările buzelor.

Această tehnologie reprezintă o soluție ptactică pentru creatorii de conținut și companiile care vor să folosească videoclipurile create pentru piețele internaționale, economisind astfel timp și resurse.

În locul unei dublări banale, D-ID clonează vocea utilizatorului și promite că rezultatul va arăta natural.

Compania a devenit cunoscută în 2021 pentru funcția „Deep Nostalgia”, care animează fotografii vechi, creând iluzia că persoanele din imagini se mișcă.

Caracteristica a captat rapid atenția împătimiților de inteligență artificială.

„Pe măsură ce conținutul video devine din ce în ce mai important în comunicarea digitală, importanța interacțiunii cu un public multilingv nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Gil Perry, cofondator și CEO al D-ID, potrivit sursei citate.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri