Jurnalul.ro Ştiri Locale Intervenție a salvamontiștilor, după ce un turist a căzut pe scările din Canionul Tamina

Intervenție a salvamontiștilor, după ce un turist a căzut pe scările din Canionul Tamina

de Redacția Jurnalul    |   

Salvamontiștii din Predeal și Brașov au intervenit sâmbătă după ce un turist a căzut pe scările din Canionul Taminad in Masivul Piatra Mare.

Opt salvatori montani din cadrul Salvamont Predeal și Salvamont Brașov au intervenit sâmbătă în Canionul Tamina din Masivul Piatra Mare pentru a-i acorda primul ajutor unui turist care a căzut pe scările din canion de la o înălțime de aproximativ 10 - 13 metri.

Echipele Salvamont i-au oferit victimei primul ajutor la fața locului. Pentru a evita agravarea leziunilor, salvamontiștii au imobilizat victima folosind echipamente speciale.

„Turistul a fost transportat cu grijă până la drumul forestier, un traseu ce a necesitat atenție deosebită din partea echipei datorită terenului accidentat. La drumul forestier, victima a fost predată unui echipaj SMURD de la ISU Brașov pentru a-l transporta la o unitate spitalicească, unde va fi supus unor investigații medicale amănunțite pentru evaluarea completă a traumelor suferite”, transmite Salvamont Brașov.

Conform salvatorilor montani, Canionul Tamina este cunoscut pentru pentru peisajele spectaculoase, dar asemenea incidente pot apărea, „subliniind importanța precauției și a echipamentului adecvat atunci când se parcurg astfel de trasee”.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: cascada tamina salvamontisti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri