Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Investitorii români au plasat 4,2 mil. euro în ETF-ul celor de la InterCapital AM de la lansare

Investitorii români au plasat 4,2 mil. euro în ETF-ul celor de la InterCapital AM de la lansare

de Redacția Jurnalul    |   

Investitorii români au cumpărat într-o lună şi jumătate unităţi de fond InterCapital BET-TRN UCITS ETF în valoare de 4,23 mil. euro, aproximativ o treime din activele totale strânse de la lansarea fondului tranzacţionabil pe pieţele din Croaţia, Slovenia şi România.

Croaţii şi slovenii au adus active de 8,53 mil. euro, ducând totalul la 12,8 mil. euro, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Investimental, cel mai nou broker de pe piaţa de capital locală şi InterCapital Asset Management, cel mai mare administrator independent de investiţii din Croaţia, au listat la finele lunii mai un ETF care urmăreşte performanţa celor mai lichide 20 de companii de la Bursa de Valori Bucureşti şi dividendele primite de la acestea reinvestite, respectiv evoluţia indicelui local BET-TRN, sub simbolul ICBETNETF.

Fondul este listat şi pe bursele din Zagreb şi Ljubljana.

Pentru a marca intrarea InterCapital AM pe piaţa de capital din România, administratorul a suspendat comisionul de administrare pe toate cele trei pieţe până la 31 iulie 2024. Acesta este al treilea ETF listat la BVB, dar primul administrat de o companie străină. Patria Asset Management administrează celelalte două ETF-uri, unul cu expunere pe BET, iar altul pe BET-NG. Odată cu lansarea InterCapital BET-TRN UCITS ETF, Investimental, market maker-ul ETF-ului, a oferit clienţilor o reducere a comisionului de tranzacţionare pe o perioadă nedeterminată, până la 0,26%, pe lângă comisionul standard ASF de 0,04%. Comisionul total este aşadar de 0,3% prin Investimental. De la începutul anului 2024, indicele BET-TRN a înregistrat o creştere de 26,7%, printre cele mai ridicate din rândul indicilor bursieri locali.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: ETF InterCapital AM Investitii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri