Jurnalul.ro România inteligentă Ioan Nani, director Antibiotice Iași: „Mediul de învățământ din Iași asigură forța de muncă inteligentă pentru majoritatea afacerilor din zonă”

Ioan Nani, director Antibiotice Iași: „Mediul de învățământ din Iași asigură forța de muncă inteligentă pentru majoritatea afacerilor din zonă”

de Redacția Jurnalul    |   

Absolvenții de facultate din Iași reprezintă forța de muncă inteligentă pentru manoritatea afacerilor din zonă, spune Ioan Nani, director Antibiotice Iași, la Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul, prin proiectul România Inteligentă.

"Conduc fabrica de câteva decenii și pot spune că continuitatea duce spre excelență, perseverența, inteligența și investiții inteligente și, un termen care este astăzi la modă, inteligență și investiție sustenabilă. 

Această companie este o mărturie clară că a fost un concept total greșit care s-a implementat în România anilor 90. Am fost martorul atâtor evenimente prost gestionate, în care oameni care vremelnic au fost la conducerea țării n-au știut să gestioneze ceea ce noi am avut. Iar aici, la Iași, putem spune același lucru. A fost industrie de calitate, au fost multe altele dar, la fel, au știut să curme mai repede decât să vină cu perseverență și inteligență, să facă ceva  care să dăinuie.

Aici, unde eu lucrez de ceva timp, nu neapărat eu sunt principalul vinovat de continuitate, mai mulți oameni pe care am reușit să-i unesc într-o echipă grozavă, venim de demult, investim. Investim în primul rând în gândirea inteligentă, să-mi fie scuzată lipsa de modestie. Ne adresăm în fiecare an generațiilor de tineri care finalizează în învățământul universitar din Iași, dar nu numai. Importul de inteligență se face din diferite piețe ale muncii dar Iașul este prima noastră intenție. 

În mod clar, cu certitudine, atunci când s-a luat o decizie în legătură cu locul în care era să fie amplasată (fabria - n.red.) a contat că Iașul era, și este, un centru universitar de vârf. Această simbioză între inteligența universitară, un învățământ inteligent și o industrie inteligentă nu poate da decât factori de succes", explică Ioan Nani.

Absolvenții de facultate din Iași asigură forța de muncă inteligentă din zonă dar trebuie menținută deschiderea spre lume. 

"Trebuie să ne părăsească sentimentul provincial. De foarte multe ori discutăm despre Iași, haideți să trecem dincolo de asta pentru că lumea începe cu noi aici, la Iași, dar ea continuă peste tot, efervescentă. Dacă nu mergi să o întâlnești, să iei de acolo ce este bun și să aduci mereu acasă, să combini lucrurile, nu poți să faci nimic clar, deștept, care să se internaționalizeze. Nu poți să faci industrie farmaceutică numai la Iași sau numai în România, trebuie să te combini în întreaga industrie farmaceutică, trebuie să găsești contacte, să reușești să trăiești împreună cu alții. Piața farmaceutică este extrem de complicată, este cea mai complicată piață, și ca să reziști, crescând, cu perseverență, înseamnă că undeva am găsit mijlocul necesar.

Întorcându-mă la faptul că, până la urmă, mediul universitar, mediul de învățământ din Iași asigură forța de muncă inteligentă pentru majoritatea afacerilor din zonă, de prea multe ori uităm că economicul este cel care trebuie să dezvolte și să asigure resursele necesare dezvoltării mediului universitar, sănătății, să se sprijine una pe cealaltă. Foarte multe discursuri sforăitoare auzi peste tot, uităm să investim investim inteligent în economie, în mediul de afaceri, în oameni care, cu perseverență, trebuie să dezvolte apoi toate celelalte medii", precizează directorul companiei Antibiotice Iași. 

RI Iasi

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri